Държавната енергийна компания Pemex изпуска големи количества метан от петролна

...
Държавната енергийна компания Pemex изпуска големи количества метан от петролна
Коментари Харесай

Reuters: Огромни изтичания на метан от петролната платформа в Мексиканския залив

Държавната енергийна компания Pemex изпуска огромни количества метан от петролна и газова платформа в Мексиканския залив през предходната година, като течовете се повтарят даже откакто организация на Организация на обединените нации алармира мексиканското държавно управление за проблемите там, съгласно разбор на Reuters на непоказвани до момента данни на Организация на обединените нации.

Данните демонстрират, че месеци откакто университетски откриватели за пръв път са съобщили за две огромни приключвания на метан от платформата Zaap-C през 2022 година, оборудването към момента е имало огромни и чести излъчвания. В предишното Pemex е отричала каквито и да било течове в платформата и не е коментирала новите данни на Организация на обединените нации.

Намаляването на приключването на метан от нефтената и газовата инфраструктура е един от най-евтините и ефикасни способи за закъснение на изменението на климата в кратковременен проект. Мексико е измежду многото страни, които са поели ангажимент да понижат излъчванията на метан.

В кратковременен проект метанът е доста по-силен фактор за изменението на климата от въглеродния диоксид, защото задържа повече топлота в атмосферата, звук за звук. Напоследък новите технологии улесняват откриването и отстраняването на огромни течове на този прозрачен и без аромат газ.

През 2022 година Reuters за първи път е съобщил, че откриватели са забелязали приключване на метан от платформата, най-вероятно заради проблем с факела на обекта.

След това мексикански сенатор подава наказателна тъжба през същата година против основния изпълнителен шеф на Pemex, тогавашния министър на енергетиката и ръководителя на организацията по околна среда за петролния и газовия бранш, като се базира на материалите на английската организация.

В Мексико статусът на наказателните тъжби не се оповестяват обществено, до момента в който не бъде взето решение по тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР