Държавната дума на Русия внесе късно в събота законопроект, определящ

...
Държавната дума на Русия внесе късно в събота законопроект, определящ
Коментари Харесай

Русия предлага таван на отстъпките за износ на петрол

Държавната дума на Русия внесе късно в събота законопроект, определящ таван на отстъпките за износа на съветски нефт, сочи информация на уеб страницата на долната камара на Народното събрание. Съгласно проектопредложението отстъпката за съветския нефт Уралс по отношение на интернационалния вид Брент ще бъде лимитирана до 34 $ за барел през април със стесняване до 31 $ през май, 28 $ през юни и 25 $ през юли.

Идеята е част от напъните на държавното управление да пресметна облагаема цена на съветския нефт след възбраната на Европейския съюз за импорт и произлизащата от това липса на благонадежден механизъм за ценообразуване.
Накъде тече съветският нефт
Понастоящем Русия употребява ценовите оценки на Уралс в европейските пристанища Ротердам и Аугуста, предоставени от Агенцията за отчитане на цените на суровините Argus, с цел да дефинира налози, мита и данък върху петрола.

Сега обаче Русия държи да фиксира таван на отстъпките, откакто държавните доходи от нефт спаднаха през януари. Москва разчита на доходи от нефт и газ, с цел да финансира бюджета си, само че беше принудена да стартира да продава валутни запаси, с цел да покрие недостиг, който доближи близо 25 милиарда $ през януари поради военните разноски на президента Владимир Путин.

Разликите в суровия нефт Уралс по отношение на Брент паднаха до над 30 $ за барел през декември от 24 $ през ноември, оставайки внезапно под едноцифрените отстъпки, следени преди 2022 година

Русия съобщи в петък, че ще понижи производството на нефт с 500 000 барела дневно, или към 5% от производството.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР