Държавната дума, долната камара на руския парламент, одобри днес изпращането

...
Държавната дума, долната камара на руския парламент, одобри днес изпращането
Коментари Харесай

Ирония от Путин. Какво попитал за войната

Държавната дума, долната камара на съветския парламент, утвърди през днешния ден изпращането до президента Владимир Путин на резолюция за признание на двете самопровъзгласили се сепаратистки републики в Източна Украйна, съобщи ТАСС.

Резолюцията ще бъде подписана неотложно и изпратена на президента Путин, съобщи ръководителят на долната камара на съветския парламент Вячеслав Володин.

Предложението да се изиска от съветския държавен глава да признае отделилите се територии беше стартирано за пръв път от депутати на 19 януари, само че лиши седмици, до момента в който влезе в дневния ред на Народното събрание. 

Признаване на двата района би било сериозна крачка, която на процедура би поставила завършек на Минския кротичък развой за Източна Украйна, с който Русия споделя, че е ангажирана, отбелязва Ройтерс. Поради тази причина някои анализатори са скептични, че Путин ще желае да предприеме сходна стъпка.

Същевременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява пред публицисти, че съветският президент от време на време се отнася с комизъм към известията, посочващи дати за вероятно планувано от Русия нахлуване против Украйна. 

Песков означи, че е невероятно човек да се отнася с схващане към такова " маниакално осведомително безумство ".

" Трудно е да се отнасяш с схващане към това. Понякога (Путин) дори се майтапи - желае да узнае не е ли оповестено някъде точното време, часът на започване на войната ", добави представителят на Кремъл.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР