Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по повод

...
Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по повод
Коментари Харесай

ДАЗД се самосезира за случая на насилие между деца пред търговски център в столицата

Държавната организация за протекция на детето се самосезира във връзка публикувани фрагменти показващи експанзия сред деца пред търговски център в гр. София. Актът на принуждение е сниман с мобилни устройства, записите от които се популяризират в обществените мрежи.

ДАЗД още веднъж моли към всички представители на медиите за извънредно внимание и сензитивност при отразяване на случаи с деца. Обръщаме внимание, че подлагането на повторна виктимизация е също толкоз мъчителна и рискова за дете, жертва на принуждение, колкото и самия акт на експанзия.

От страна на Държавната организация за протекция на детето е изпратено искане до 04 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи за подпомагане и даване на информация за малолетните лица, взели присъединяване в акта на принуждение и за подхванатите дейности по случая. Информацията ще бъде предоставена и на способената дирекция „ Социално подкрепяне “, с цел да се извърши обществено изследване и при нужда предприемане на ограничения за протекция по отношение на децата.

Държавната организация за протекция на детето наблюдава случая, като специалистите са в подготвеност когато и да е да окажат поддръжка, както на децата и фамилиите им, по този начин и на експертите, ангажирани със случая.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР