Държавната агенция за закрила на детето е извършила проверка в

...
Държавната агенция за закрила на детето е извършила проверка в
Коментари Харесай

Съученици на изчезналата 17-г. Ивана от Дупница с притеснителни разкрития. Мистерията се заплита

Държавната организация за протекция на детето е направила инспекция в образователното заведение, в което се е обучавала изчезналата 17-годишна Ивана Георгиева от Дупница.
В отговора на отправеното по този случай запитване се сочи, че са извършени диалози с членове на личния състав на Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии. Разговори е имало с възпитаници и представители на локалните институции. Разгледана е учебната документи.
Осъществено е анкетно изследване за деянията и формите на експанзия и принуждение в учебно заведение измежду съучениците на Ивана, прецизира „ Фокус “.
Установено е, че през последните месеци са видяни внезапни промени в държанието и във външния тип на ученичката, оценени като необикновени от страна на педагогическите експерти, за които не са били осведомени органите за протекция на детето – за изцяло изследване и оценка за риска за момичето, консултиране и поддръжка за фамилията.
Съучениците на Ивана са споделили пред специалистите, че ползата към случая и интерпретациите в някои журналистически изявления са предизвикали нападателни мнения, в това число закани за разпра в обществените мрежи.
Във връзка с това, Държавната организация за протекция на детето приканва за етично отразяване на казуса, с внимание и сензитивност към всички заинтригувани страни.
Събраните данни от инспекцията се обработват в изчерпателен отчет. След това систематизираните резултати, в това число и пропуските, ще бъдат сведени до знанието на учебното заведение, Регионално ръководство на образованието – Кюстендил и администрацията на Община Дупница.
Припомняме, че 17-годишната Ивана е в неопределеност от 22 февруари. След като мина през няколко стадия издирването на терен е прекъснато, само че продължава посредством разнообразни начини.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР