Държавна опера-Стара Загора организира изложба под мотото Моята кукла-моят приказен

...
Държавна опера-Стара Загора организира изложба под мотото Моята кукла-моят приказен
Коментари Харесай

Държавна опера-Стара Загора организира изложба под мотото „Моята кукла-моят приказен  свят”

Държавна опера-Стара Загора провежда галерия под мотото „ Моята кукла-моят баснословен  свят ”, която ще бъде подредена и аранжирана с експонати, предоставени от публиката.

Експозицията ще бъде открита на 17 ноември във фоайето на Операта – през антракта  на премиерата на оперно-кукления театър на операта „ Фауст ” от Шарл Гуно, с която започва 52-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство.

Впечатляващата нова продукция на операта „ Фауст ”, в която на сцената още веднъж ще се изявят оперни артисти и кукли във магически дует, е вторият взаимен план на Старозагорската опера и Държавния куклен театър-Стара Загора и сантиментален мотив за оформянето на изложбата с кукли.

Всеки фен, съхранил собствен мил спомен от детството  и искащ да изложи своята обичана кукла/кукли  във фоайето на Старозагорската опера, ще бъде специфичен участник в оформянето на сбирката.

Куклите пазят и описват истории, които чакаме да споделите с нас, споделят от Операта и чакат в Билетния център до 11 ноември, в това число, куклите с надпис с името на притежателя и телефонен номер за връзка. Изложбата ще бъде налична по време на целия фестивал от 17 ноември до 2 декември и след неговото закриване феновете ще си получат куклените експонати назад.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР