Държавите са на различен етап от кризата – някои са

...
Държавите са на различен етап от кризата – някои са
Коментари Харесай

Захариева: Разхлабване на мерките – само при научни данни, за да избегнем обратен ефект

„ Държавите са на друг стадий от рецесията – някои са доста по-засегнати от други. Много е значимо поетапното разхлабване на ограниченията да бъде учредено на научни данни, с цел да не се получи противоположният резултат ". Така пред NOVA външният ни министър Екатерина Захариева.

„ Това е асиметрична рецесия. Засяга освен здравето. Вижте какъв брой последствия има. Надяваме се излизането от нея да бъде много по-координирано ", добави Захариева.

На въпроса могат ли да разчитат страните членки на поддръжка от Европейски Съюз, министърът на външните работи изясни следното: „ Европейската комисия реагира извънредно бързо и съответно. В рамките на седмица се трансформираха доста правила за фондовете. Пренасочиха се средства за справяне с рецесията ".

Външният ни министър разяснява и кандидатстването ни за чакалнята на еврозоната.„ Българското държавно управление работи целеустремено за това. Трябваше ли да пристигна такава рецесия, с цел да се убедим, че е по-добре да сме в еврозоната? ", пита Захариева.

„ Всяка страна се пробва да избави туризма си. За страдание, няма да възстановим естествения живот през лятото. Призивът е да си останем в България. Студентските бригади също са отсрочени до 12 май. Издаването на визи е анулирано към този момент ", заключи министърът на външните работи. /tribune.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР