Държавите-членки от НАТО ще разположат повече войски в Източна Европа,

...
Държавите-членки от НАТО ще разположат повече войски в Източна Европа,
Коментари Харесай

Членовете на НАТО ще разположат повече войски в Източна Европа

Държавите-членки от НАТО ще разположат повече войски в Източна Европа , съобщи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

Той уточни, че 30-те водачи на НАТО дефинират офанзивата на Русия против Украйна като " брутална и изцяло непровокирана и неоправдана ".

Съжаляваме за трагичната загуба на живот, голямото човешко страдалчество и разрушенията, породени от дейностите на Русия.
 Захарова заплаши с отговор на приемане на Швеция и Финландия в НАТО
Захарова заплаши с отговор на приемане на Швеция и Финландия в НАТО

Финландският министър председател Санна Марин съобщи в Народното събрание, че има подготвеност да кандидатства за участие в НАТО

Мирът на европейския континент е фундаментално опустошен.

Светът ще държи Русия, както и Беларус, виновни за техните дейности, посочи Столтенберг.

Столтенберг непосредствено упрекна Русия, че с военната интервенция се пробва да смени законната власт в Украйна, и я прикани да изтегли неотложно войските си.

" Призоваваме Русия да спре тази безумна война , неотложно да спре офанзивата, да изтегли войските си от Украйна и да се върне към разговора.

Решението на президента Путин за експанзия против Украйна е ужасна стратегическа неточност, за която Русия ще си заплаща скъпо с години напред ", заключи генералният секретар на НАТО.

Никой не трябва да се заблуждава от вълната от неистини на съветското държавно управление, се показва в формалното изказване от срещата на Алианса.

В него се показва, че НАТО е разположил отбранителни сухопътни и въздушни сили в източната част на Алианса и морски средства в зоната на НАТО.

Активирахме проектите за защита на НАТО, с цел да се подготвим да реагираме на редица непредвидени обстановки и да осигурим територия на Алианса, в това число посредством привличане на нашите сили за реагиране.

Сега правим обилни спомагателни отбранителни разгръщания на сили към източната част на Алианса, уточни Столтенберг.
 Идейна платформа в Българска социалистическа партия желае нова стратегическа идея на НАТО
Идейна платформа в Българска социалистическа партия желае нова стратегическа идея на НАТО

България, като пълноправен член и на Европейски Съюз, и на НАТО е виновна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и неговите сътрудници от НАТО увериха страните членки от източния фланг на алианса, че тяхната сигурност е обезпечена , до момента в който огромната инвазия на Русия в Украйна наближава столицата Киев, написа АП.

След като украинският президент Володимир Зеленски прикани за помощ, членовете на НАТО, от прилежащата на Русия Естония на север до България на крайбрежията на Черно море , провокираха незабавни съвещания по отношение на тяхната сигурност . Само Унгария се въздържа.

" Русия разруши мира на европейския континент . Това, за което предупреждавахме в продължение на месеци, се реализира макар всичките ни старания да намерим дипломатическо решение ", сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Столтенберг разгласи, че военната организаци я от 30 страни ще пази всеки собствен член против всяка офанзива на всеки инч от територия на НАТО .

Алиансът няма да стартира военни дейности в поддръжка на Украйна , която е непосредствен сътрудник, само че няма изгледи да се причисли.

Балтийските членове обаче обявиха, че Западът би трябвало " незабавно да даде на украинския народ оръжие , муниции и всевъзможен различен тип военна поддръжка, за да се отбрани , както и икономическа, финансова и политическа помощ и поддръжка, и филантропична помощ ".

НАТО стартира да ускорява защитата си в Североизточна Европа , откакто Русия анексира украинския полуостров Крим през 2014 година Наскоро някои членове също изпратиха войски, самолети и военни кораби в Черноморския район, покрай съдружниците България, Румъния и Турция .

В кратковременен проект НАТО задейства система за обмисляне при изключителни обстановки , с цел да разреши на командирите да реалокират силите си по-бързо. Пентагонът съобщи в четвъртък, че изпраща 7000 бойци в Европа в допълнение към 5000 неотдавна ситуирани.

Разузнавателните самолети на НАТО започнаха патрули на територията на съдружниците . Самолетите ще могат да следят придвижването на съветски изтребители и машини в Украйна, тъкмо както следиха самолетите в Сирия от въздушното пространство на Турция.

Лидерите обмислят в петък дали да задействат Силите за реагиране на НАТО , които могат да наброяват до 40 000 бойци . Бързо разгръщаща се сухопътна бригада, която е част от NRF - формирана от 5000 бойци и ръководена от Франция дружно с Германия, Полша, Португалия и Испания - към този момент е в нараснала подготвеност.

Литва разгласи изключително състояние в четвъртък . Литва граничи с Калининградска област на Русия на югозапад, Беларус на изток, Латвия на север и Полша на юг.

Ходът на балтийската страна разрешава по-гъвкаво потребление на държавните аварийни фондове и нараснала отбрана на границите , давайки на граничните чиновници по-големи пълномощия да стопират и претърсват лица и транспортни средства в граничните региони.

" Не можем да приемем лукса да бъдем просто спорен клуб ", сподели литовският президент Гитанас Науседа на изключителна среща на върха на водачите на Европейския съюз, извършена за налагане на наказания на Русия. " Трябва да предприемем дейности . "
 Путин размаха нуклеарния меч, знаейки, че Западът не желае да стартира Трета международна война
Путин размаха нуклеарния меч, знаейки, че Западът не желае да стартира Трета международна война

Но в случай че нападна един от сътрудниците в НАТО, обстановка ще се промени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР