Държавите-членки на, но въпреки провала от последната година и половина,

...
Държавите-членки на, но въпреки провала от последната година и половина,
Коментари Харесай

Унгария: НАТО трябва да преосмисли неуспешната стратегия за Украйна

Държавите-членки на , само че макар неуспеха от последната година и половина , голямото болшинство от съдружниците не демонстрират никаква неприкритост към това. Това сподели във вторник министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто по време на двудневната среща на външните министри  на НАТО в Брюксел, представен от MTI.

На конференцията, извършена в паузата на срещата той заяви, че няколко негови сътрудници са подчертали значимостта на запазването на поддръжката, оказвана на Украйна, а някои даже са говорили за усилване на помощта и нарасналата роля на военната организация.

Заедно с турския си сътрудник са повдигнали въпроса дали  трябва да се премисли тактиката, защото проектите се основават на обилни дотации и до момента не са се осъществили.

" Този ​​план гласеше, че Украйна ще завоюва военна победа, Русия ще претърпи проваляне, което ще има политически последствия в Русия. Мисля, че в този момент всички го виждат, най-вече да не признаят, че този проект се е провалил, сподели той. Целите и желанията, свързани с украинската контраатака, станаха невалидни, защото нямаше огромна смяна на бойното поле от нейното начало, никакъв пробив. Между другото, това беше прието от няколко индивида тук, безшумно, със боязън, само че прието, продължи той. Затова считам, че би трябвало да се сложи въпросът дали предходната тактика не е работила, а тя явно не работи, тогава би трябвало да има проект Б ", сподели той. 

" Изразих унгарската позиция, която към момента обмисляме и се надяваме, че решението, което взехме тук преди повече от година, към момента е годно, което споделя, че би трябвало да се направи всичко, с цел да се подсигурява, че НАТО няма да бъде част от спора и всичко би трябвало да се направи, с цел да се избегне директна борба сред НАТО и Русия, сподели още той. Досега не е внасяно предложение за решение, противоречащо на това, и положителната вест е, че през днешния ден никой не е инициирал смяна или преразглеждане на това решение, добави той ".
 Европейска комисия утвърди 900 милиона евро средства за Унгария
Европейска комисия утвърди 900 милиона евро средства за Унгария

Блокът се пробва да преодолее ветото на Будапеща върху помощите за Украйна

В същото време към момента царува военна атмосфера измежду водачите на страните-членки на НАТО, като думата " мир " на процедура не е била изречена на срещата, макар че всички би трябвало най-сетне да осъзнаят, че решение не може да има на бойното поле има единствено мъртви хора и опустошения смята той.

Припомняме, че шефът на НАТО Йенс Столтенберг прикани във вторник във войната ѝ против нашествието на Русия, до момента в който и Съединените щати, и Европейският съюз се борят да реализират единодушие за спомагателна военна помощ.

" Наше обвързване е да подсигуряваме, че ще предоставим на Украйна оръжията, от които се нуждае ", сподели Столтенберг пред кореспонденти, до момента в който дойде за среща на външните министри от страните от НАТО в централата на Алианса в Брюксел.

" Ние просто би трябвало да запазим курса. Това се отнася и за нашите ползи в региона на сигурността ", сподели генералният секретар на Северноатлантическия пакт.
 НАТО мисли за
НАТО мисли за " боен Шенген "

Ускоряване на военните доставки

Неговите забележки идват в миг,е несигурна, заради съпротивата на някои републиканци в Конгреса.

Столтенберг обаче уточни, че за двустранна военна поддръжка през последните седмици. Той сподели, че войната в Украйна има значение надалеч оттатък нейните граници.

" Ще бъде покруса за украинците, в случай че президентът Путин победи, само че също по този начин ще бъде рисково за нас ", сподели той.

" Тогава посланието към всички властнически водачи - освен в Москва, само че и в Пекин - е, че когато нарушават интернационалното право, когато атакуват друга страна, когато употребяват мощ, те получават това, което желаят.
 Орбан: Украйна е на светлинни години от участие в Европейски Съюз
Орбан: Украйна е на светлинни години от участие в Европейски Съюз

Европейски Съюз не би трябвало да стартира договаряния за участие с страна, която е във война

Припомняме, че Унгария е известна с позицията си по отношение на Украйна и Русия. 

Европейската комисия (ЕК) утвърди по-рано през ноември 900 милиона евро предплатени заплащания по замразения до момента фонд за възобновяване на Унгария. Блокът се пробва да преодолее ветото на Будапеща върху помощите за Украйна.

Европейска комисия замрази икономическите тласъци за Унгария след пандемията заради опасения за корупция и подчинение на демократичните инспекции и салда при премиера Виктор Орбан.

На собствен ред Унгария блокира решенията на Европейски Съюз да даде на Украйна 50 милиарда евро икономическа помощ до 2027 година и да стартира договаряния за присъединение с Киев. Будапеща също спря проекта за даване на 20 милиарда евро военна помощ от Европейски Съюз на Киев и е срещу наказания против Русия за войната в Украйна.
 Орбан подлага на критика тактиката на Европейски Съюз към Украйна
Орбан подлага на критика тактиката на Европейски Съюз към Украйна

Блокът би трябвало да има проект Б

Подкрепата на Европейски Съюз е нужна за Украйна за войната ѝ с Русия.

Орбан, който популяризира връзките си с Москва, упорства, че Унгария не е по- корумпирана от другите страни в Европейски Съюз.

която осмива Европейската комисия, а партията на Орбан Фидес прокарва законопроект за " отбрана на националния суверенитет " от непозната интервенция - и двата хода покачват залозите в конфликтите на Унгария с Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР