Държавите-членки на Европейския съюз се споразумяха за четвърти пакет от

...
Държавите-членки на Европейския съюз се споразумяха за четвърти пакет от
Коментари Харесай

 Страните-членки на ЕС договориха нов пакет от санкции срещу Русия 


Държавите-членки на Европейския съюз се споразумяха за четвърти пакет от наказания против Русия след нейното навлизане в Украйна, написа офисът на френското председателство на Европейски Съюз в Туитър в понеделник, предава reuters. com.

Подробностите за глобите не бяха оповестени, само че френското президентство съобщи, че комерсиалният статут на Русия "най-облагодетелствана нация " ще бъде анулиран.



Санкциите би трябвало да включват възбрана за импорт на съветска стомана и желязо, възбрана за експорт на първокласни артикули, в това число коли на стойност над 50 000 евро (55 000 долара), както и възбрана за вложения в петролни компании и енергийния бранш, съгласно дипломатически източници.

Те също по този начин ще прибавят притежателя на футболния клуб Челси Роман Абрамович и 14 други към листата на Европейски Съюз на глобените съветски милиардери, споделиха дипломати по-рано денем.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също сподели, че Европейски Съюз работи за прекъсване на правата на Русия за участие във водещи многостранни институции, в това число Международния валутен фонд и Световната банка.

Последните наказания ще бъдат публично въведени, откакто бъдат оповестени в формалния вестник на Европейски Съюз, което ще последва скоро.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР