Държавите членки на Европейския съюз, които отворят границите си от

...
Държавите членки на Европейския съюз, които отворят границите си от
Коментари Харесай

Ето кои страни отварят границите си за български граждани от 15 юни

Държавите членки на Европейския съюз, които отворят границите си от 15 юни без ограничавания за български жители са: Франция, Гърция, Словения, Чехия, Полша, Естония, Литва, Латвия, Белгия, Люксембург, Италия и Швеция.

Това оповестиха за bTV от Министерство на външните работи, като прецизират, че информацията е настояща към 13 ч. на 14 юни. Причината е, че обстановката с ограничаващите ограничения за пътуванията и граничния надзор поради ковид се трансформира ежедневно.
От през днешния ден: 14-дневна карантина за всички влизащи във Англия Всички идващи, в това число и британците, ще би трябвало да дават адрес, на който ще прекарат идващите две седмици, другояче рискуват да бъдат санкционирани
В Гърция български жители могат да влизат без карантина. Гръцките гранични чиновници по своя преценка ще дават анкетни карти, в които българските жители би трябвало да попълнят трите си имена и дестинация.

На случаен принцип ще бъдат взимани и проби за ковид като при позитивна проба ще бъде налагана 14-дневна карантина.

В Дания от 15 юни ще може да се влиза единствено с основателна причина - да вземем за пример за лекуване, работа или образование.

От 16 юни Австрия отваря границите си за общо 31 страни, в това число и България. Влизайки на австрийска територия, пътуващите от тези страни не се нуждаят от медицински свидетелства и проби, както и не подлежат на карантина.

В Нидерландия и в този момент българските жители могат да влизат без карантина, само че са допускани в страната единствено при потвърдена основателна причина.
Пристигащите у нас от Нидерландия няма да подлежат на карантина Това гласи заповед на здравния министър Кирил Ананиев
Извън страните от Европейски Съюз в Европа и сега българските жители могат да влизат свободно без карантина в Сърбия, Черна гора, Албания и Косово. Във Англия на този стадий 14-дневната карантина е наложително.

Министерство на външните работи предлага на българските жители да не пътуват зад граница. От там поучават хората, които имат неотложна нужда да пътуват, да ревизират наложително пропускателния режим и изискванията за влизане в съответната страната.

Министерство на външните работи поддържа и непрекъснато обновява рубриката „ Пътувам за… “ на уеб страницата си, където са разказани всички условия за влизане на български жители в страните по света.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР