Държавите членки на ЕС трябва да започнат отсега да се

...
Държавите членки на ЕС трябва да започнат отсега да се
Коментари Харесай

Държавите от ЕС трябва да започнат подготовка за новите Covid вълни през есента и зимата

Държавите членки на Европейски Съюз би трябвало да стартират занапред да се приготвят за нова вълна на пандемията от Covid-19 през есента и зимата, съобщи в понеделник еврокомисарят по опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакиду, добавяйки, че има " обезпокоително нарастване " на коронавирусните огнища.

Здравният еврокомисар също по този начин предизвести, че няма място за блаженство, наблягайки, че пандемията не е завършила.

" За страдание пандемията сподели обезпокоително нарастване в няколко страни ", сподели тя пред държавното радио на Кипър, представена от Ройтерс.

" През последните два месеца се подготвяхме за есента и зимата, изцяло осъзнавайки, че идната пандемична вълна не може и не би трябвало да натоварва в допълнение нашите стопански системи или нашите общества, изключително във времена, когато сме наранени от съветската военна инвазия в Украйна и от високата инфлация ", уточни Кириакиду.

Тя означи, че Комисията е поискала от страните членки да ускорят в този момент бустерните инжекции за лица на възраст над 60 години и за тези от уязвимите групи.

" Тези месеци би трябвало да са подготвителни, тъй че нашите здравни системи да са подготвени за възможни нови талази, които могат, да вземем за пример, да бъдат комбинирани със сезонен грип ", сподели еврокомисарят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР