Държавен фонд “Земеделие разплати над 100 млн. лв. за необлагодетелстваните

...
Държавен фонд “Земеделие разплати над 100 млн. лв. за необлагодетелстваните
Коментари Харесай

Земеделският фонд разплати над 100 млн. лв. за необлагодетелстваните райони

Държавен фонд “Земеделие ” разплати над 100 млн. лева за необлагодетелстваните региони. Подпомагането, което получиха близо 22 хиляди фермери, е за работа в региони, изправени пред естествени или други характерни ограничавания и е част от Стратегическия проект за развиване на земеделието в интервала до 2027 г.

Съгласно нормативните документи направленията, които се ползват за заплащания в необлагодетелствани региони в тази акция, са три. По първото се подкрепят стопанства в планинските региони, в това направление изплатените пари са над 82 млн лева, получени от 18 хил земеделци. Изчисленията на финансовата помощ за всеки обособен претендент се правят въз основа на междинния размер на равнищата на заплащане към съответните декларирани площи, като за частта до 30 ха подпомагането е 152 евро на хектар, а над 100 ха – 38 евро на хектар.

Второто направление включва заплащания за региони, които не са планински, само че отново имат основни естествени ограничавания. Тук малко над 5 хил фермери получават 16 млн лева, като за частта до 30 ха парите са 79 евро на хектар, а над 100 ха – по 20 евро.

По третото направление се субсидират региони със характерни ограничавания, по него помощ от милион и половина са получили 707 претенденти.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР