Държавен фонд „Земеделие“ е с нов изпълнителен директор с богата

...
Държавен фонд „Земеделие“ е с нов изпълнителен директор с богата
Коментари Харесай

Нов шеф поема Държавен фонд „Земеделие“ – опит в ресторантьорството, недвижими имоти и застраховане

Държавен фонд „ Земеделие “ е с нов изпълнителен шеф с богата в професионален проект биография. Управителният съвет на Фонда избра Николай Каварджиклиев на мястото на Борис Михайлов, който пое поста при служебното държавно управление на Стефан Янев, оповестява agronovinite.com.

Николай Каварджиклиев е бил в Съвета на шефовете на „ Летище София “ ЕАД до 2009 година, дружно с някогашния народен представител от Движение за права и свободи и зам.-министър на превоза по време на тройната коалиция Юджел Атилла, изпълнителния шеф Пламен Димитров, някогашния и.д. основен секретар на транспортното министерство Румен Христов и тогавашния парламентарен секретар на ведомството Албена Лазарова, която за малко беше и длъжностен зам.-министър.

Според Търговския указател, до 2011 година Каварджиклиев е съучастник с Анна Борисова – сестра на някогашната секретарка на експремиера Сергей Станишев – Ирена Борисова. Каварджиклиев и Анна Борисова са управлявали „ К. С. Реал “ ЕООД с предмет на активност търговия с недвижими парцели, рекламна активност и маркетинг. В идващите две години двамата са в ръководството на компанията „ Паста плюс “, която в Сити център София стопанисваше ресторант „ Пастарито “, част от италианската Gruppo Cir Food.

До 2020 година Каварджиклиев е членувал в ръководството на мотоциклетния клуб „ БМВ Олд Скул Райдърс “. През 2021 година е премахнат като член на УС на застрахователна компания „ Уника Живот “ АД, бил е и член на Надзорния съветна застрахователна компания „ Уника “ АД.

Според формалната информация от пресцентъра на ДФЗ, през годините новият шеф е бил на управителни позиции в редица банки в страната, само че имената им не се загатват. От известието не излиза наяве дали Каварджиклиев има експертиза в земеделието. Така палитрата на специалистите в Министерство на здравеопазването, под чиято шапка е и ДФЗ, става още по-пъстра – аграрният министър доктор Иван Иванов е историк, а заместниците му Момчил Неков, Иван Христанов и Тодор Бурджев са надлежно политолог, икономист съветник и магистър по интернационалните стопански връзки от СА „ Димитър Ценов “ в Свищов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР