Държавата взема мерки за борба с нерегламентираните превози. Всички автобусни

...
Държавата взема мерки за борба с нерегламентираните превози. Всички автобусни
Коментари Харесай

Държавата предприема мерки срещу нерегламентираните превози

Държавата взема ограничения за битка с нерегламентираните транспорти. Всички автобусни превозвачи ще се записват по Данък добавена стойност. Това стана ясно след среща на сектора с финансовия и транспортния министър, представен от Канал 3.

" Успяхме да поставим и дефинираме основните въпроси, които засягат, както сектора, така и държавата и общините, така че да се създаде необходимата организация за координация по отношение на справянето с нерегламентираните превози. Условно това е сивият сектор, който създава нелоялна конкуренция, която лишава регламентирания превоз от необходимите средства да осъществяват обществената услуга по съответния законоустановен начин и представлява обществена заплаха ", заяви министърът на транспорта Росен Желязков.
" Да въведем задължителна регистрация по ДДС. ДДС директивата го допуска – задължителна регистрация по ДДС на автобусните превозвачи, независимо от размера на оборота, който са достигнали. Т.е. всеки, който иска да оперира на този пазар трябва да е задължително регистриран по ДДС ", добави финансовият министър Владислав Горанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР