Държавата си връща контрола над Златния гьол. Това обяви министърът

...
Държавата си връща контрола над Златния гьол. Това обяви министърът
Коментари Харесай

Държавата си връща контрола над Златния гьол. Колко е печелела от дезинфекция на камиони частната фирма на час?

Държавата си връща контрола над " Златния мочур ". Това разгласи министърът на земеделието Явор Гечев след инспекция на обслужването на камионите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". 

Министърът заяви, че държавна компания ще поеме дезинфекцията на коли на граничния пункт, като за бъдещото сдружение ще дават отговор взаимно няколко институции и министерства, които имат отношение по тематиката.

" Целта е страната да ръководи процеса, а не да оставяме БАБХ сама ", съобщи агроминистърът. Това е и волята на президента Румен Радев, акцентира Явор Гечев.

Той посочи, че е разпоредил да бъде изпратено двумесечно предупреждение към Пи Еф Си, компанията, която извършваше дезинфекцията.

Земеделският министър акцентира, че по време на ръководството на служебния кабинет фитосанитарният надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " се реализира само от страната. Предстои оповестяването на социална поръчка за държавна лаборатория, която ще бъде разположена на границата.

По думите му сега на граничния пункт ситуацията е спокойна и няма опашки от камиони, като съгласно специалистите е удачно дезинфекцията да продължи за предварителна защита на заболявания.
 След два дни: от Димитровград до Капитан Андреево по автомагистрала
След два дни: от Димитровград до Капитан Андреево по автомагистрала

Пускат придвижването по дясното платно на Автомагистрала „ Марица " сред Свиленград и границата

" Държавата има задоволителен потенциал ", сподели министър Гечев. Той осведоми, че се работи по цялостна стратегия, обвързвана с фитосанитарния надзор на граничните пунктове, която ще обхване и железопътния превоз.

Частни компании бяха пуснати да събират такси на границата с Турция през 2012 и 2013 година, напомня. Първа бе частната лаборатория " Евролаб " през 2012 година Агенцията по храните подписва контракт частникът да реализира фитосанитарен надзор на разнообразни типове храни, внасяни главно от Турция. В края на 2021 година договорът е възобновен, а съгласно тогавашния началник на БАБХ Христо Даскалов наемът, плащан от лабораторията, е алегоричен - 5000 лева на месец - колкото били приходите на час.
 Изненадваща инспекция на Автомобилна администрация на Капитан Андреево
Изненадваща инспекция на Автомобилна администрация на Капитан Андреево

Проверката е почнала в 4 часа тази заран

Всеки ден през Капитан Андреево минават 200 - 250 хладилни камиона. За близо половината от тях има фитосанитарен надзор. За инспекция се заплаща към 500 лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР