Държавата ще раздава по 75 лева на пенсионерите, които решат

...
Държавата ще раздава по 75 лева на пенсионерите, които решат
Коментари Харесай

Пенсионерите вземат още пари като бонус, ако са ваксинирани

Държавата ще раздава по 75 лв. на пенсионерите, които решат да се имунизират, както и на към този момент имунизираните с трета доза. Това разгласи министър председателят Кирил Петков на брифинг в Министерския съвет.

Програмата стартира от началото на януари и ще продължи до 30 юни, като е ориентирана към хората над 65 години, които са най-уязвими здравословно. Няма да има пенсионер, който да се е ваксинирал изцяло и да не получи тази добавка, увери Петков.

Властите се надяват да съумеят да имунизират 300 000 българи над 65 години през януари и при започване на февруари, което осезаемо ще облекчи лечебните заведения през идната Covid вълна.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
За разлика от други страни, които санкционират неимунизираните...

Тези 75 лв. за всеки пенсионер демонстрират, че страната застава зад програмата освен с думи, само че и със средства. Така ще помогнем на хората, които се двоумят, да решат, съобщи министър председателят.
Ваксината е доброволна, само че отговорността е обща

" Мярката е доброволна. Всеки дава отговор за личното си здраве и има право да реши дали да се имунизира. Но имаме и социална отговорност – от самостоятелните решения на всеки от нас зависи дали отново ще има претъпкани лечебни заведения, дали държавният бюджет ще харчи извънредно доста за лекуване на Covid пациенти, дали хора с други заболявания ще могат да посещават лечебните заведения, дали нашите деца ще могат да учат свободно, дали нашите близки ще бъдат здрави ", уточни Петков.

Ваксината против Covid е една от най-нискорисковите. Вече имаме над 3,5 милиарда души по света, които са имунизирани и данните са безапелационни, че това е най-хубавият метода за отбрана против пандемията, увери Кирил Петков.

Време е да запретнем ръкави и да създадем България естествена европейска страна с най-малко междинни равнища на имунизация, прикани министър-председателят.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:



Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР