Държавата ще придвижи максимално бързо процедурата по строежа на националната

...
Държавата ще придвижи максимално бързо процедурата по строежа на националната
Коментари Харесай

Министър Шишков: Придвижваме максимално бързо процедурата по строежа на детската болница

Държавата ще придвижи оптимално бързо процедурата по градежа на националната детска болница. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.

 

Заедно с министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев той се срещна със притежателите на парцели на терена, избран за създаване на детска болница в столицата.
 
На срещата участваха и зам.-областният шеф на София – град Димитър Цв. Иванов, кметът на регион „ Овча купел “ Ангел Стефанов и специалисти от районното и здравното министерство.

 

Министър Меджидиев уточни пред частните притежатели на парцели – прилежащи на терена на бъдещата болница, че той ще се трансформира в едно от най-хубавите места в София. „ Проектът за болница ще се прави и осъществя по най-голям европейски стандарт, а това ще облагороди цялото пространство към нея “, увери доктор Меджидиев.

 

Шишков изясни в детайли процедурата по изменението на Подробния организационен проект на всеки от притежателите на частни парцели и изиска от тях подпомагане да съберат в къси периоди нужните документи, с цел да може бързо да се приготвят предварителните контракти и да се стартира работа по заданието за изменение на Подробен устройствен план.

 

„ В една договорка всички би трябвало да са удовлетворени, по тази причина сме създали по този начин, че ползата на всички да е предпазен “, сподели министър Шишков. Той посочи, че частните парцели няма да бъдат отчуждавани, а ще бъдат урегулирани с опция за застрояване. Дори по този начин ще остане задоволително огромен терен за построяването на съвременна и функционална болница, сподели още той.
 
В четвъртък ще бъде подписано заданието за разрешаване на Подробния организационен проект. Това ще даде опция за сключване на предварителния контракт по член 15 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) и за одобрение на Подробен устройствен план.

 

При предпочитание от страна на притежателите ще може да се пристъпи към срутване на съществуващите постройки и почистване на терена. До края на годината би трябвало да завърши прехвърлянето на общинския имот на страната. Изготвянето на заданието за градежа обаче ще отнеме повече време, защото болничното заведение е допустимо най-сложният обект за планиране, изясни арх. Шишков.

 

„ Това, което зависи от страната, ще бъде направено в най-кратки периоди, защото ние сме и заинтригувана страна, и одобряващ орган, а обектът е от национално значение “, съобщи районният министър.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР