Държавата ще отпусне 27 млн. лв. за довършване на сградата

...
Държавата ще отпусне 27 млн. лв. за довършване на сградата
Коментари Харесай

Държавата ще отпусне 27 млн. лв. за довършване на болницата в Ямбол

Държавата ще отпусне 27 млн. лева за дотъкмяване на постройката на новата болница в Ямбол , заяви при визитата си в града министър-председателят Бойко Борисов . Заедно с него бяха и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и финансовият министър Владислав Горанов.
 
Утре, на съвещание на Министерски съвет, средствата ще бъдат гласувани, а още през днешния ден МБАЛ " Св. Пантелеймон " - Ямбол ще разгласи публичната поръчка за ремонта , който би трябвало да приключи за година и половина.
 
Премиерът посочи, че в този момент ямболската болница е от " павилионен вид " и болните се придвижват на ръце, което е неприемливо . Строителството на постройката, за която ще се провиснал парите, е стартирано преди 40 години, само че по този начин и не са обезпечени средства за нейното довеждане докрай.
 
Паралелно в същата постройка през юни ще се разгласи социална поръчка за отделяне на Спешен център за 482 000 лв. , който ще се построява с европейски средства.
 
Здравният министър Кирил Ананиев разяснява, че след след завършването на новата болница ще се реши и казусът с неналичието на лекари и медицински сестри , тъй като изискванията на работа ще бъдат усъвършенствани.-->
 
От 1 април Акушеро-гинекологичното поделение на ямболската болница не приема родилки поради липса на неонатолог.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР