Държавата ще осигури средства за новия учебен корпус на УНСС,

...
Държавата ще осигури средства за новия учебен корпус на УНСС,
Коментари Харесай

МФ за УНСС: Имат още европари за усвояване, проектът е поскъпнал с милиони

Държавата ще обезпечи средства за новия образователен корпус на УНСС, само че чак след асимилиране на ресурса по Оперативна програма „ Региони в растеж” и единствено до размера на плана по главния контракт. Така от Министерството на финансите дадоха отговор на отвореното писмо на вуза, съгласно което по този начин и не е било обезпечено националното съфинансиране на плана и в следствие изпълнителят може да запорира сметките на образователното заведение, а европарите са в риск.

От ведомството на Владислав Горанов означават, че към сегашния миг плануваните в плана 4,5 млн. лева по оперативната стратегия не са усвоени и по тази причина към момента не следва да се дават пари от бюджета.
Държавата не запомнила да даде 7,5 млн. лева за новия образователен корпус на УНСС Проектът може да банкрутира вуза, има и застрашени европари
„ Също по този начин Министерството на финансите не може да поддържа направеното искане за спомагателни средства, които са вследствие от подписано в допълнение съглашение към главния контракт за 1,2 млн. лева с фирмата-изпълнител „ Гранични войски 2016 “ ДЗЗД поради открит топлопровод под строителния имот след привършване на процедурата, както и за 1,5 млн. лева за обзавеждане и съоръжение на образователните помещения”, показват от финансовото министерство.

Горанов ще разпореди финансова ревизия на цялата социална поръчка на УНСС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР