Държавата ще опрости до 7.8 млн. лв. такси от концесионери

...
Държавата ще опрости до 7.8 млн. лв. такси от концесионери
Коментари Харесай

Държавата ще опрости до 7.8 млн. лв. такси на концесионерите на плажове


Държавата ще опрости до 7.8 млн. лева такси от концесионери и наематели на морски плажове за " Covid лято 2020 ". Това ще стане единствено при изискване, че наемателите и концесионерите са понижили цените на чадърите и шезлонгите най-малко на половина по отношение на Лято 2019. Това излиза наяве от отговорите на Министерството на туризма до Mediapool.

В сряда държавното управление взе решение за понижаване размера на дължимите концесионни хонорари за 2020 година по контракти за концесия за морски плажове, по които са заплатени дължимите концесионни хонорари за 2020 година преди 30.05.2020 година

Тази алтернатива беше една от антикризисните ограничения на държавното управление в помощ на туризма. За да се възползват от нея, до 25 май тази година концесионерите и наемателите трябваше да подадат заявление, че ще понижат цената на шезлонгите и чадърите на пясъка с минимум 50% по отношение на цените от предходната година.

До тази дата това са създали 56 морски плажа. Те могат да се възползват от понижение на концесионната им такса или наемната цена. Например, в случай че използването на шезлонг и чадър на плажа е било гратис, то ще им бъде приспаднато 98% от концесионното заплащане. Ако са понижили цената с 50%, то ще им бъде приспаднато 49%.

За всеки плаж сумата, която ще му бъде приспадната от дължимата такса, е друга, тъй като зависи от размера на понижението на цената на чадъра и шезлонга и се движи в границите от 49% до 98%, обясниха от Министерството на туризма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР