Държавата планира да наеме международен консултант, който да анализира концесионния

...
Държавата планира да наеме международен консултант, който да анализира концесионния
Коментари Харесай

Международен консултант ще анализира договора за ски зоната край Банско

Държавата възнамерява да наеме интернационален съветник, който да проучва концесионния контракт със притежателя на ски зоната край Банско " Юлен ". Проверка на bTV сподели, че името на ски легендата Марк Жирардели не се среща в формалната документи.
Скиорът Марк Жирардели разгласи, че е мажоритарен притежател на „ Юлен ” АД Жирардели е показал документи на среща с трима български министри
Световният първенец разгласи че години преди 2016 година, когато се случва покупката на компанията, мажоритарен притежател на „ Юлен” е обмислял инвестицията.

В справката изпратени до комерсиалния указател обаче като шеф на ТАК Сървис е вписана Лениа Пападополо. А като притежател на всички акции на ТАК пък е посочена кипърската компания ДЮК Номиниис. Датата на удостоверението е 1 юни 2018. Справка в Кипърския указател пък демонстрира, че последната смяна за компанията Дюк е от 2017 година Зад нея не престават да стоят имената на Георгиус Георгиу и Елени Елинас.

Министерство на околната среда и водите ще търси съветник за концесионния контракт на „ Юлен ” Казусът се оказа комплициран, откакто се разбра, че мажоритарен притежател на компанията е Марк Жирардели
Сега страната ще търси съветник и метод да увеличи концесионната такса от 300 хиляди лв. годишно. За министъра на околната среда и водите Нено Димов, няма подозрения, че Марк Жирардели е притежателят.

Той заявява - ясно, декларацията е направена мисля от него и обществено, тъй че аз нямам учредения да имам подозрения, уточни Нено Димов.

Оказва се, че до момента в който е бил консултант на министъра на туризма, Жирардели е обмислял инвестицията си. А бил ли е в спор на ползи?

„ Аз в никакъв случай не съм знаела, че той е бил притежател на „ Юлен” - разбрах го в понеделник. Той е бил дипломат на българския туризъм за на открито - взел участие е в наши изложби. Не е получавал заплащане за това”, изясни министърът на туризма Николина Ангелкова.
Юлиан Попов: Появата на Жирардели като притежател на „ Юлен ” е измъкване от тежък пиар облик Не би трябвало да се вторачваме в това кой е действителният притежател, той доста елементарно доста бъде изменен, сподели политическият консултант на Европейската климатична фондация
Според Юристи, макар че не е вписан черно на бяло, Жирардели би могъл да извади документ, че е действителният притежател.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР