Държавата обмисля вариант, при който помощите за отопление да бъдат

...
Държавата обмисля вариант, при който помощите за отопление да бъдат
Коментари Харесай

Без помощи за топло, ако детето не учи

Държавата обмисля вид, при който помощите за отопление да бъдат спирани за фамилии, чиито деца сред 5 и 16 години не посещават учебно заведение. Това съобщи общественият министър Бисер Петков пред публицисти след съвещание на координационния комитет във връзка на механизма, който би трябвало да връща децата в класните стаи. Става дума най-вече за най-бедните прослойки, които имат право на тази обществена помощ. Тя няма да им бъде отнемана напълно, а евентуално ще се касае единствено за интервала, в който детето не е посещавало класната стая, само че смяната още се дискутира.

Три пъти е намалял броят на отпадналите възпитаници за две години, откакто механизмът за връщане на учениците, които се посещават клас влезе в деяние, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев. Той уточни, че преди две години отпадналите са били към 14 хиляди, а в този момент са едвам 5 хиляди.

Министър Вълчев пък съобщи, че от време на време на екипите, които се занимават с противоположното записване на децата, се постанова даже да ги мият и да ги транспортират до класната стая. Някои от тях посещават учебно заведение два дни, по-късно дни не идват, съобщи той. Честите оправдания били, че нощес са били на ваучър и не се усещат добре или пък че са били свалени от рейса, тъй като не са могли да си купят билет. Екипите ще продължат да работят всекидневно като при отсъствие на учебно заведение, неговите родители мигновено ще бъдат потърсени. " Колкото по-малко деца отпадат от клас, толкоз по-проспериращо е едно общество ", съобщи Красимир Вълчев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР