Държавата не трябва да загробва микро и семейния бизнес, а

...
Държавата не трябва да загробва микро и семейния бизнес, а
Коментари Харесай

Волт: Държавата да не загробва семейния бизнес в туризма

Държавата не би трябвало да загробва микро и фамилния бизнес, а да го насърчава, с цел да се трансформира в гръбнак на стопанската система, както е в огромните западни страни. Поредният образец за пречка на дребните бизнесмени е " Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) ", която бе призната на 9 февруари тази година, безапелационни са от Европейска партия Волт.

Смятаме, че това е една от многото стъпки, посредством които се цели ликвидиране на дребния туристически бизнес. Данните демонстрират, че браншът като цяло дава издръжка на над 12% от работещото население и генерира над 13% от Брутният вътрешен продукт - 12 милиарда лева на година, които страната желае да пренасочи от дребните „ рибки “ към „ огромните акули “, осигурявайки им монопол и големи облаги. Така на процедура хотелските вериги ще смажат конкуренцията на къщите за посетители, безапелационни са от младата партия.

Политическият съвет на партия Волт е на мнение, че налагане на спомагателни спънки посредством условие за въвеждане на сякаш статистическа информация, а в това време с цената на стягане примката към врата на дребния бизнес, не подтиква по никакъв метод напъните за развиването на стопанската система на страната, а го прави по подвластен и елементарен за манипулиране

Експертите на Европейска партия Волт са безапелационни, че страната би трябвало да ограничи сивия бранш и да съумее да събира повече пари от налози, които да отидат в интерес на обществото. Но с цел да се случи това, администрацията би трябвало да обезпечи удобни условия за развиване на микро и фамилния бизнес, както и да насърчи начинанията му, с цел да може да развива активността си и да генерира повече средства, а не да ги подлага на свръхрегулация.

В сегашния вид на ЕСТИ жертва ще станат точно хората, които се прехранват като дават сезонно (3-4 месеца през зимата в планините или 3-4 месеца през лятото на морето) стаи чартърен. Това се случва на фона на неработещи други браншове на стопанската система в тези едва развитите региони и надалеч от огромните обитаеми места. Освен това от Министерството на туризма се заканиха да глобяват солено и даже да затварят компаниите на дребните бизнесмени, които не вкарва тъй наречените „ статистическата “ информация.

Една от главните цели на Европейска партия Волт е точно стимулирането на микро и фамилния бизнес, който да обезпечи почтени приходи на елементарните жители. Смятаме, че това може да бъде реализирано посредством въвеждане на електронно държавно управление и стимулиране от страна на страната. В дълготраен проект това ще увеличи стандарта на живот и ще сътвори десетки хиляди работни места в разнообразни сфери.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР