Държавата не може да влезе във всяка брънка на икономиката

...
Държавата не може да влезе във всяка брънка на икономиката
Коментари Харесай

Дончев: Мислим за работодателя, но най-вече за работника

„ Държавата не може да влезе във всяка частица на стопанската система и да заплати. Схемата ще работи, тя е опция на това работодателят да освободи служащите. Това е тласък работодателите да запазят служащите си и след края на рецесията те да стартират да работят на цялостни обороти. Мислим за работодателя, само че най-много за служащия “. Това сподели пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите му пакетът ограничения на България е подобен с този, който ползват другите страни.

„ Не можем да предвиждаме какъв брой дълго ще продължи рецесията, само че вредите върху стопанската система няма да се изчерпят с вредите по време на карантината. Трябва да се деликатни... Липсва отговор на главния въпрос – какъв брой. Бихме позволили, че е три месеца – по аналог с Китай, само че няма гаранции, че това ще е по този начин... всичките ни дейности са в режим на неизясненост. Не знаем образа на това, против което се борим “, изясни той.

Дончев разясни, че автоматизирана поддръжка от страната ще получи безнесът, който страда от въведените ограничавания по време на карантината – заведения за хранене, заведения, услуги:„ Другите бизнеси могат да получат поддръжка след доказателство, че имат срив на продажбите с 20 и повече % “.

Очакваните разноски са 1 милиарда лв., на първия стадий. /tribune.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР