Държавата не е пред фалит. Днес служебният кабинет пак започна

...
Държавата не е пред фалит. Днес служебният кабинет пак започна
Коментари Харесай

Асен Василев: Плашат с фалит на държавата, за да откраднат парите на хората

Държавата не е пред банкрут. Днес служебният кабинет отново стартира да плаши българските жители. Това, което се случва сега, е една политическа операция. Нека погледнем цифрите и числата. Фискалният запас към края на февруари 2021 година, последните месеци на държавното управление на ГЕРБ по това време, беше 8 милиарда и 800 милиона. Фискалният запас все още и 16 милиарда и 400 милиона, с съвсем 8 милиарда повече. Как тъкмо банкрутира страната? Държавата банкрутира, а има два пъти повече пари в сметката на страната в Българска народна банка? При нашето ръководство 8 милиарда влязоха повече в хазната. Това стана, тъй като се насочихме към огромните компании, над които имаше чадъри и не плащаха налози. Сега се случва същото - има спад от приходите от Данък добавена стойност тъкмо поради тези чадъри над огромните компании. Тези, които се пробват да ви изплашат с банкрут на страната, се пробват да ви откраднат парите.

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният финансов министър и претендент за народен представител от " Продължаваме промяната " - " Демократична България " (ПП - ДБ) Асен Василев, който разяснява днешното изявление на служебния финансов министър Росица Велкова, че България е пред свръхдефицит, има сюжет за заем от МВФ, както и риск за валутния ръб и участието ни в еврозоната.

" Миналата акция, август месец, отново се изнасяха същите изказвания - ще умрем от мраз, от апетит, ще има свръхдефицит, страната ще банкрутира. И тогава, и през днешния ден слушахме едни и същи изказвания. Какво се оказа? Не сме умрели от апетит и от мраз, няма свръхдефицит, има растеж на Брутният вътрешен продукт и стопански напредък, първи сме по растеж на заплатите, страната не банкрутира. Не настоявам, че хората живеят доста добре, само че са с една концепция по-напред от предходните години. Няма да се наложи да взимаме дълг от МВФ. Ще се наложи да взимаме заем от МВФ, колкото умряхме от мраз през зимата. Всичко се прави, с цел да се изплашат хората и да им се изяснява, че би трябвало да живеят в постоянна беднотия. Ако желаете да откраднете едни пари от бюджета, най-лесно е да се каже - леле, доста е тежко ситуацията, няма по какъв начин да се подвигат заплати и пенсии, няма по какъв начин да се води естествена, европейска политика. Това е задачата - да сплашат хората, с цел да може да се откраднат едни пари. Хората би трябвало да преценяват - дали желаят да останат трайно небогати или желаят да имат едни естествени европейски приходи ", разгласи Асен Василев.

" Твърденията, че нашето ръководство е провокирало инфлацията е меко казано непрофесионално, да не кажа, че е неистина. Цените в българските магазини зависят от цените в Европа, тъй като ние внасяме месо, яйца, плодове и зеленчуци. Цените на питателните артикули се подвигнаха на всички места. В Източна Европа нашата инфлация е най-ниска, единствено в Румъния е по-ниска. В Еврозоната също инфлацията е по-ниска, само че там страните са по-богати. Това, че вдигнахме приходите на хората не беше проинфлационна мярка. Защо в Унгария инфлацията е 26%? Защото ние тук раздадохме пари на хората? Инфлацията се усили, тъй като по времето на коронавирус рецесията се напечатаха пари. Трябва да се каже, че най-хубавата отбрана против инфлацията е приходите на хората да продължат да порастват. Цените всички видяха, че са ни европейски. И приходите ни би трябвало да станат европейски. Това е единственото избавление ", безапелационен бе Василев, представен от обстоятелства.бг.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР