Държавата има готовност да подкрепи таксиметровите превозвачи за облекчаване на

...
Държавата има готовност да подкрепи таксиметровите превозвачи за облекчаване на
Коментари Харесай

Таксита ще плащат минимален данък от 300 лв за 2021 г.

Държавата има подготвеност да поддържа таксиметровите превозвачи за облекчение на икономическите последици от Covid-19. Това разгласи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на среща с представители на таксиметровия отрасъл, оповестиха от ведомството му.

Прилагането на мярката ще се реализира взаимно с общините, виновни за установяване на различния налог, който се заплаща от таксиметровите превозвачи. Държавата ще поеме разликата сред избрания от общинските препоръки размер на налога до размера, заплащан за 2020 година, обясни Росен Желязков.

Съгласно Закона за локалните налози и такси данъкът върху таксиметровия транспорт на пасажери е в границите от 300 до 1000 лв.. Конкретният размер за съответната година се дефинира от общинските препоръки до 31 октомври на настоящата година.

Например Столичният общински съвет е определил налог за 2020 година от 850 лв.. При този случай, по планувания механизъм за подкрепяне, разликата сред 300 и 850 лв., т.е. 550 лв. , ще бъде поета от държавния бюджет, посредством допълнение на бюджета на общината, изясни транспортният министър.

" Очаквам общинските препоръки в партньорство с страната да предизвикват оптимално бързо реализирането на мярката за подкрепяне на таксиметровите превозвачи ", сподели Росен Желязков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР