Държавата е в колапс, заяви ДПСПравителството на Борисов е вече

...
Държавата е в колапс, заяви ДПСПравителството на Борисов е вече
Коментари Харесай

Гласуват вота в Деня на прокажените

Държавата е в колапс, съобщи Движение за права и свободи Правителството на Борисов е към този момент риск за България, разгласи Българска социалистическа партия Вотът е гуляй по време на чума, отговори ГЕРБ
Четвъртият избор на съмнение против кабинета " Борисов " ще бъде гласуван на 29 януари - Световния ден за помощ на болните от проказа. Това стана ясно след траялите повече от 4 часа диспути в Народното събрание по настояването на Българска социалистическа партия за събаряне на държавното управление поради неуспех в екологичната политика. Те демонстрираха, че вотът ще бъде подсилен от депутатите на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които имат 104 гласа. Чака се окончателното решение на " Воля " и " Атака ". Парламентаристите на Марешки не участваха в дебатите, с което дадоха знак, че към този момент са взели решението си. Според анализатори те няма да гласоподават съмнение на кабинета. Хората на Волен Сидеров пък обявиха, че ще вземат решението си в деня за гласоподаване като нападнаха Българска социалистическа партия, че обработва един по-един шестимата от " Атака ", с цел да ги притегли на своя страна. Павел Шопов даде знак, че това няма да стане. Всъщност, оцеляването на кабинета зависи точно от депутатите на " Воля " и " Атака ". ГЕРБ и патриотите имат 116 гласа, а с цел да мине вотът са нужни 121.

Държавата е в колапс, съобщи Движение за права и свободи. Правителството на Борисов е към този момент риск за България, разгласи Българска социалистическа партия. Вотът е гуляй по време на чума, отговори ГЕРБ.

Нинова: Превърнахте България в бунище

Стотици хиляди българи са без вода поради неприятни решения, безхаберие и корупция, разгласи соцлидерът Корнелия Нинова. Тя упрекна кабинета, че е основал нормативен и институционален безпорядък, подложи на остра рецензия ГЕРБ поради водната рецесия в Перник, нерегламентиран импорт на отпадък, мръсния въздух в София и други градове.
Има нормативен безпорядък в ръководството на околната среда и водите. 11 разнообразни ведомства си трансферират отговорността, сподели още Нинова. По думите й ръководството на ГЕРБ е ръководство на рецесии, които единствено си основава. „ Кризата не е естествено злополучие, тя е управническо злополучие “, сподели Нинова. И заключи: Красива България бе превърната от държавното управление на Борисов в бунище.

Корнелия Нинова показа данни, съгласно които, през последните години у нас са влезнали общо 735 хиляди тона отпадъци от трети страни. Три тона от тях били болнични боклуци. Политиката на кабинета е " иди не знам къде, донеси не знам какво ”, включи се и заместникът й в ПГ на Българска социалистическа партия Крум Зарков.

Карадайъ: 10 години неспособно ръководство

Напълно уверени сме във вредата, която ръководещото болшинство нанася на демокрацията, на живота и здравето на всички български жители, безапелационен бе ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на дебатите.

„ Провалът на държавното управление на ГЕРБ в региона на околната среда и водите, а и в цялостната политика, е реалност. Това а закономерният резултат от 10-годишно неспособно ръководство. Днес ГЕРБ гневно пази тезата, че в региона на околната среда и водите са реализирани такива огромни триумфи, че единствено опозицията не може да ги види и оцени “, уточни още Карадайъ.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: Вотът е за 10-годишна управническа отпадналост

„ Верни на инстинкта си за самозапазване ГЕРБ направиха лични промени, с цел да се опитат да потушат напрежението и по този начин считат да продължат. Не единствено няма да се решат проблемите, в противен случай, ще се задълбочават ", безапелационен бе ръководителят на Движението. По думите му са налице доказателства за тежка непросветеност, несистемно мислене и политическо късогледство. Карадайъ още един път съобщи поддръжка на Движение за права и свободи за вота като посочи, че съществена причина за това е убеждението на депутатите от Движението, че ръководещите вредят на народа. „ Както и да го погледнете, госпожи и господа от ГЕРБ, нещата се утежняват, а не се усъвършенстват “, обърна се той към болшинството.

Марков: Трогна ме това момче, кметът на Перник

„ Българска социалистическа партия желаят гуляй по време на чума и ние няма да го допуснем ”, отвърна депутатът от ГЕРБ Георги Марков. Той акцентира, че социалистите не са опция, тъй като не подхождали отговорно и ги упрекна, че не желаят да разрешат рецесията, а страната да върви към политическа неустойчивост със свалянето на държавното управление. Бившият парламентарен арбитър разгласи, че през 2021 година, когато би трябвало да са постоянните парламентарни избори, ГЕРБ няма да разреши на Българска социалистическа партия да ръководи. Борисов отново ще завоюва, сподели Марков. Той похвали кмета на Перник Станислав Владимиров за взаимната работа с държавното управление за решаването на водната рецесия. " За пръв път от 30 години в българския политически живот се сътвори събитие - дует, сиамски близнаци. Премиерът на България, управлявал най-дълго България, и един млад кмет в Перник. Стига съм хвалил единствено младите герберки, има и млади надарени социалисти. Мен ме трогна това момче ", съобщи Марков. Народният представител от ПГ на ГЕРБ Младен Шишков пък уличи Българска социалистическа партия в неистина, като сподели, че социалистите освен давали необятна писта на подправената информация, а и били найни създатели. Той даде да се разбере, че болничните отпадъците, които загатна Нинова, минавали единствено пренос.

Патриотите: Българска социалистическа партия желае дестабилизация

Според Обединените патриоти също задачата на Българска социалистическа партия е да дестабилизира политическа обстановка в страната. Депутатът от „ Обединени патриоти “ Борис Ячев уточни, че най-големият проблем за Перник е положението на водопреносната мрежа. Той напомни, че по времето на Българска социалистическа партия Перник е единственият регионален център у нас, който не е защитил обновяването на водния цикъл. Янчев посочи, че са подхванати законодателни самодейност за чистотата на въздуха напоследък и подлага на критика, че по време на Тройната коалиция не са били заделени никакви средства за това.

" Атака " се скара на ГЕРБ

Ще определим позицията си в деня за гласоподаване на вота на съмнение, разгласи от името на самостоятелните депутатите от " Атака " Павел Шопов. Той упрекна ръководещите, че не са ги подкрепили, когато водачът на партията Волен Сидеров е напуснал Народното събрание. Шопов прикани Българска социалистическа партия да гледа на шестимата самостоятелни депутати от " Атака " като на единна парламентарна група и да не се пробва да договаря поотделно с всеки един от тях, като упрекна, депутатите от Българска социалистическа партия, че желали да водят договаряния с всеки поотделно. Шопов загатна, че тъй като при едно  алтерантивно ръководство социалистите ще ръководят с Движение за права и свободи, няма да поддържат вота.

" Воля " пасува

„ Воля ” пасува по време на дебатите. В пленарната зала бяха единствено трима от депутатите на партията и те не взеха думата, което бе коментирано от останалите народни представители, че към този момент са взели решение по какъв начин ще гласоподават на вота.

Аврамова: Искате още една министерска глава

Перничани имат право да са гневни, сподели районният министър Петя Аврамова. По думите й сега се търсят решения за облекчение на режима в града. Тя укори социалистите, че от парламентарната естрада не са предложили нито едно работещо решение. Според нея е неточно да се играе със страховете на хората в сложен за тях миг. Аврамова упрекна Българска социалистическа партия, че търсят още изкупителни жервти и, че желаят да си отиде още един министър.

Ревизоро: Защо аплодирате Нинова, и тя не е екоексперт

Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро упрекна алените, че внушавали, че у нас били всичките болнични боклуци на света. „ В България, държа да отбележа, не е разрешаван импорт на болнични боклуци нито от Европейски Съюз, нито от трети страни. С тези изказвания единствено се основават внушения и неуравновесеност ”, възмути се Ревизоро. Той подсигурява, че ще засилят контрола.
Димитров уточни, че от неговото министерство има информация, в която са изброени всички язовири и равнища и разясни, че е свикал на 30 януари съвещанието на Висшия съвещателен съвет по водите.
На соцкритиките, че бил професионално незапознат, Димитров отговори: " С какво съм по-различен от Корнелия Нинова ". И изрази неразбиране за какво социалистите приветствали водача си. По думите му тя също не била екоексперт, събирала способени хора на " Позитано " и ги изслушвала, както правел и той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР