Държавата е спечелила на първа инстанция делото, заведено срещу нея

...
Държавата е спечелила на първа инстанция делото, заведено срещу нея
Коментари Харесай

Държавата спечели на първа инстанция срещу мобилните оператори

Държавата е спечелила на първа инстанция делото, заведено против нея от два от огромните мобилни оператори у нас след издадената заповед, забраняваща им да покачват цените за клиентите си от началото на годината.

Това заяви на ексклузивен брифинг в Министерството на стопанската система и промишлеността отрасловия министър и вицепремиер Корнелия Нинова.

" Имам добра вест за българските фамилии - спечелихме делото против тях на първа инстанция. Административен съд се произнесе по тяхна тъжба против нашата заповед от предходната година, с която разгласяваме техните планове за нелоялна комерсиална процедура ", разгласи Нинова.

Според единият от жалбоподателите повишението на цените не съставлява проблем от огромен публичен интерес, от което следва, че не е работа на страната да управлява проблема. Това обаче, безапелационна е Нинова, надалеч не било по този начин в актуалната нестабилна икономическа обстановка.

Решението на първата инстанция може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 7-дневен период и евентуално това ще се случи. Икономическият вицепремиер обаче строго предизвести - телекомите да не си мислят за сходна стъпка, защото страната ще счете това за нарушаване на закона. " Не пращайте на хората тези смс-и. Това е подвеждаща информация. Дори да се апелира това решение от тяхна страна, ние ще продължим с тази политика. "

Оказва се обаче, че глобата, планувана от този закон, е пренебрежимо дребна, що се отнася до компании с милиони клиенти и доходи. " В закона глобата е написана - тя е санкция до 30 000 лв.. Това са сега изискванията по закон. За нас е по-важно сега по правосъден ред да спрем повишението, което са замислили ", отговори на въпрос на News.bg Корнелия Нинова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР