Държавата е платила 20 340 британски лири за организирането на

...
Държавата е платила 20 340 британски лири за организирането на
Коментари Харесай

Държавата платила 20 000 паунда за изложба на Вежди Рашидов в Лондон

Държавата е платила 20 340 английски лири за организирането на галерия на ръководителя на парламентарната комисия по просвета и медии и народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов в Лондон.

Това излиза наяве от писмен отговор на министъра Боил Банов до депутата от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев.

Уточнява се, че самодейността за изложбата била на галерията, а съорганизатор е Българският културен институт в Лондон. Изложбата е включена в формалната стратегия на европредстедателството, защото събитието било на високо равнище и разпространявало имиджа на българската просвета.

Галерията се е задължила да провежда откриването на изложбата на 10 юли, да даде безплатно зали до 21 юли, както и кураторски услуги и мейлинг лист на представители на арт средите и елита на британското общество. Разходите по реклама на изложбата - печатане на предложения и азбучник, са поети от Българския културен институт, който е платил и коктейла по откриването, коментира министърът на културата.

Посолството е подкрепило събитието посредством оказване на подпомагане за популяризирането му и привличане на огромен брой посетители, споделя външният министър Екатерина Захариева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР