Държавата е осигурила всички необходими лекарствени продукти за лечението на

...
Държавата е осигурила всички необходими лекарствени продукти за лечението на
Коментари Харесай

Сербезова: Осигурени са всички необходими лекарства за лечение на COVID-19

Държавата е осигурила всички нужни лекарствени артикули за лекуването на пациентите с COVID-19. В това увери здравният министър проф. Асена Сербезова на среща с шефовете на столичните лечебни заведения за болнична помощ, в която участваха основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и шефът на СРЗИ доктор Данчо Пенчев.

Пред публицисти министър Сербезова разяснява, че в границите на днешния ден се чака да бъде издадена заповедта, с която продължителността на карантината и изолацията ще бъде съкратена.
Проф. Сербезова: Има и други ограничения преди прекосяването към онлайн образование (ВИДЕО)
" Данните се наблюдават доста динамично, този вирус е доста друг от предходната вълна. Изчакваме да забележим какъв брой от интензивните кревати ще...
Прочети повече
На срещата беше разисквана готовността за справяне с възходящото натоварване върху лечебните заведения, с оглед навлизането на страната ни в петата вълна на пандемията. Дискутирани бяха обезпечеността с болнични кревати, опцията за откриване на спомагателни такива за лекуване на пациенти с COVID-19, в това число за интензивно и консервативно лекуване. Акцент беше подложен и върху това, че медицинските грижи за всички пациенти, които не са инфектирани с коронавирусна зараза, също би трябвало да бъдат обезпечени.

„ Тази вълна няма да повтори това, което наблюдавахме при предходните талази. По тази причина всекидневно ще бъде осъществявана сложна оценка на база данните, които са насъбрани в Националната здравно-информационна система, както и математическо моделиране – опит за прогнозиране на това по какъв начин ще протече вълната. В разбора ще бъдат включени освен заболяемостта на 100 хиляди души и смъртността от COVID-19, само че и заетостта на леглата, в това число продължителността на тази претовареност. Ключов индикатор ще бъде и обезпечеността с медицински личен състав, който да поставя грижи за болните. Това ще са факторите за прекосяване от едни към други противоепидемични ограничения “, уточни здравният министър.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР