Държавата е чула ясно какво ни казаха превозвачите и държавата

...
Държавата е чула ясно какво ни казаха превозвачите и държавата
Коментари Харесай

Караджов с първи думи след драматичната среща с превозвачите

Държавата е чула ясно какво ни споделиха превозвачите и страната ще вземе малко да намерения по този въпрос. Това съобщи районният министър Гроздан Караджов след провалената среща с сектора при премиера Петков, която те напуснаха ядосани.

По въпроса дали ще има мораториум върху цените на тол системата и повишаването на горивата, той съобщи, че би трябвало да се намерения. " Колко време? Колкото ни отнеме. Ще имаме последваща среща, уповавам се на нея никой да не се сърди, да се изслушваме и никой да не си върви ", добави той.

Гроздан Караджов съобщи, че доста детайлно би трябвало да се разгледа искането на превозвачите за понижаване на акциза на горивата. Според сектора Европейска комисия разрешава той да се смъкна с 50%. " Експертите за в този момент споделят, че не е допустимо ", изясни той. " Не помня всяка фраза на премиера, само че че средствата във всяка една страна не доближават не е загадка ", сподели министърът, запитан дали в действителност Кирил Петков е споделил на превозвачите " няма пари ".

" Претенциите на превозвачите не са лишени от логичност, само че какво от настояванията им може да бъде подкрепено и какво е редно ще стане ясно в идващите седмици. Протестите са право на всеки ", добави Караджов и сподели, че това не го смущава въобще.

Той ще продължи да отстоява настояването си тежкотоварните камиони да заплащат тол такса. " Тази почивка за тях е прекомерно дълга и тя би трябвало да се приключи на 1 юли - това ми е мнението като министър на българските жители. Няма да се огъна слабохарактерно, тъй като би трябвало да се мисли за интереса на България ", безапелационен беше Гроздан Караджов, цитира " Дарик ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР