Държавата е част от причините за високите цени на горивата,

...
Държавата е част от причините за високите цени на горивата,
Коментари Харесай

Цените на горивата са високи заради липсата на конкуренция, смята Мартин Димитров

Държавата е част от аргументите за високите цени на горивата, тъй като бяха ударени дребните бензиностанции и няма конкуренция. Възможни са още митинги и предварителни избори. Това разяснява Мартин Димитров в ефира на Би Ти Ви.

" ГЕРБ и Българска социалистическа партия одобриха Закон за горивата през лятото, който удари дребните бензиностанции и цените потеглиха нагоре. Когато на пазара има дребни играчи има ценова конкуренция, а когато ги няма цените се покачват. Правителството работи да има по-малко конкуренция на пазара " сподели той.

Мартин Димитров счита, че това е единствено началото на митингите и са вероятни предварителни избори. " България не предоговори цената газа макар че Европейската комисия дава тази опция и от нея се възползваха доста страни ", счита той. По думите му акциза плюс ДДС-то е 53% от цената на горивата. Друг проблем, върху който подчертава е, че в България 80% от данъчните хранилища се държат от една компания.

Димитров добави, че даже са пращали сигнал до Европейската комисия. " В България цените са над приблизително европейските без налозите в редица случаи, което демонстрира, че казусът не е в добавката ", сподели той и добави, че са пращани сигнали до Европейската комисия. Според него не се търсят същинските решения, а Комисия за защита на конкуренцията не работи задоволително по проблема. Днес " Демократична България " ще внесе съответни законодателни промени.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР