Дарителска кампания за набиране на средства за боеприпаси за Украйна

...
Дарителска кампания за набиране на средства за боеприпаси за Украйна
Коментари Харесай

Петков с кампания. Събира пари за оръжие за Украйна

Дарителска акция за набиране на средства за муниции за Украйна разгласи министър председателят Кирил Петков. Той даде старт на самодейността си с пост във „ Facebook “. Първото подаяние е от самия Петков. Той дава една своя работна заплата.

„ Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, само че и публично единение. Мисля, че е време да обърнем тази социална сила в действителни дейности “, написа министър председателят в обществената мрежа.

Той добавя, че като министър председател ще продължи да работи за единна позиция на България въз основата на осведомен избор. „ Военната помощ не е наложително в една от двете крайности – не е единствено снаряди или каски. Нека разберем същинските потребности на Украйна “, добавя Петков.

„ Докато достигнем този политически консенсус, като жители на България, които имат вяра, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на муниции “, добавя още Петков.

Петков открива обществена акция за набиране на пари, които след това ще бъдат предоставени на украинското държавно управление. „ Призовавам всеки български жител, който в действителност желае да помогне на Украйна, да подари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са сложни, време е „ Facebook “ постовете да се трансфорат в средства за Украйна “, споделя министър председателят.

Той добавя, че страните, които изпращат военна помощ за Украйна, не са въвлечени във война. Това са Германия, Франция, Италия, Полша, Нидерландия, Австрия, Гърция, Швеция, Белгия, Финландия, Дания, Румъния, Норвегия, Хърватска, Чехия, Ирландия, Литва, Люксембург, Естония, Словения, Словакия, Кипър и Латвия.

В края на обявата той дава дарителска сметка, на която всеки може да подари с апел „ Една заплата за Украйна “.

По-рано денем вицепремиерът Корнелия Нинова изпадна в неприсъствен спор с някогашния министър председател Бойко Борисов по отношение на продажбата на оръжия в страната ни. Според водача на ГЕРБ България изнася такива към Украйна импровизирано, само че Нинова отхвърли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР