Дарителска кампания Първа помощ за първа линия“ стартира ръководството на

...
Дарителска кампания Първа помощ за първа линия“ стартира ръководството на
Коментари Харесай

Стартира дарителска кампания Първа помощ за първа линия

Дарителска акция „ Първа помощ за първа линия “ започва управлението на УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив. Събраните средства ще бъдат предопределени за подкрепяне на лекари и медицински сестри, работещи в звеното за лекуване на пациенти с към Клиниката по инфекциозни заболявания. Целта е да се обезпечи спомагателен финансов тласък на чиновниците, които поемат най-тежките наряди, оповестиха от УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив.
Ежемесечно събраната сума ще бъде разпределяна сред работещите в средата с COVID-19 като в допълнение материално заплащане за повишение на мотивацията и компенсиране на дългите часове работа и риска от заразяване при лекуването и грижите за болните, изискващи непосреден контакт и оптималната отдаденост. В момента с помощта на планова Министерството на здравеопазването, чиновниците на първа линия получават изключително 1000 лв. всеки месец. На фона на огромния размер и тежестта на работата всеки спомагателен тласък е добре пристигнал.
 Проф. Кантарджиев: Бързите ангигенни проби ще спасят системата (ВИДЕО) Проф. Кантарджиев: Бързите ангигенни проби ще спасят системата (ВИДЕО)
Нищо по-различно от предвижданото от нас, не се случва сега. Трябва невъзмутимо, без суматоха и преекспониране да се изясняват неща...
Най-голямото лечебно заведение в България има потребност и от привличане на нови лекари и медицински сестри, които да поемат наряди в звеното за лекуване на COVID-19. С лавинообразно възходящия брой на пациенти с COVID-19 в последните дни, сме изправени и пред наближаваща рецесия от липса на медицински личен състав, свръхизтощение и демотивация на опитните лекари и медицински експерти, считат от УМБАЛ “Свети Георги “.
Близо 400 приети в болница пациенти с потвърден са минали през Клиниката по инфекциозни заболявания на УМБАЛ „ Свети Георги “ от началото на епидемията с COVID-19 преди повече от 6 месеца. Средно дневно се правят прегледи на 30-40 амбулаторни пациенти. В Клиниката по инфекциозни заболявания се лекуват и най-тежките случаи от Пловдив и района. Разкритите 6 интензивни кревати са съвсем от самото начало заети от пациенти с нужда от дихателна реанимация, за чийто живот се бори екип от реаниматори. Героите на днешния ден – лекарите и медицинските сестри от Клиниката по инфекциозни заболявания и Клиниката по анестезиология и реанимация, са подпомагани от командировани чиновници от други звена. Голямата натовареност в битката за изцеление и избавление на инфектираните пациенти, огромна част от които с голям брой затруднения, водидоизтощение, прегаряне и демотивация, безапелационни са специалистите на УМБАЛ „ Свети Георги “.
Дарение в поддръжка на акцията може да се направи на следната банкова сметка на лечебното заведение:IBAN: BG 25SOMB91301011684105
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР