Дарители фантоми раздават негодни храни от Германия на бедни у

...
Дарители фантоми раздават негодни храни от Германия на бедни у
Коментари Харесай

Дарители фантоми раздават негодни храни на бедни

Дарители фантоми раздават негодни храни от Германия на небогати у нас. Последният подобен случай е засечен от питателните инспектори в черква, оповестява "Монитор ".

Те са предоставени на Евангелската баптистка черква в Сандански, която е раздала огромно количество от тях на небогати хора, преди инспекторите да влязат в складовете ѝ.

„ Продуктите с изминал период на валидност са спрени от реализация и ще бъдат унищожени. Хванати са 74 кутии с десерти по 16 броя във всяка, 24 броя двукилограмови консерви с домати, 9 кутии с пудинг, 13 десетлитрови туби с фритюрна лой и оцет балсамико в 20 кашона по 6 броя. В помещение към църквата са открити и 1200 кг. артикули от дарението в период на валидност брашно, сухи супи, мюсли, кисели краставички, оцет балсамико, пастет “, показват от БАБХ.

На църквата е връчен акт за административно нарушаване. Предстои издаване на наказателно разпореждане за това нарушаване като глобата ще бъде в размер от 500 до 1000 лева, споделиха още от организацията.

Санкциите по Закона за храните за физически лица са от 500-1000 лева При наново нарушаване са планувани от 1000 до 2000 лева Санкцията за юридически лица е от 1000 до 2000лв, а при наново нарушаване от - 2000 до 4000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР