Дарение от защитни облекла за лекарите от Клиниката по анестезиология

...
Дарение от защитни облекла за лекарите от Клиниката по анестезиология
Коментари Харесай

Дариха защитни облекла на старозагорски лекари  

Дарение от защитни дрехи за лекарите от Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) „ Проф. доктор Стоян Киркович “ в Стара Загора направиха през днешния ден Българското сдружение по офталмология (БДО), представлявано от доцент доктор Димитър Джелебов, и старозагорския Ротари клуб " Берое ". 

„ В нашата клиника се чака да се одобряват заболели с дихателна непълнота и защитното облекло ни е витално значимо, с цел да останем да работим “, изясни доцент Георги Арабаджиев, началник на клиниката.
Дарените гащеризони, маски, очила, ръкавици и специфични калцуни от високо качество са съобразени с всички стандарти и документи за медицински дрехи. Произведени са в разнообразни европейски страни и са превозени до Стара Загора със съдействието на донорите.

„ Трябва да има доста такива взаимоотношения и търсене на благоприятни условия да се оказва помощ на медиците. В Стара Загора се демонстрира съпричастност, дай, Боже, и разумност да има. Ние на вас, докторите, разчитаме да оцелеем физически и душевен “, сподели Иванка Сотирова, заместник-кмет „ Образование, опазване на здравето и обществени действия “, и благодари от името на общината за витално нужното и навременно подаяние.
„ Това няма да е еднократен жест, идната седмица чакаме още доставки, когато имаме опция, закупуваме “, показа доцент доктор Джелебов.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 20 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР