Дарение от две компютърни конфигурации, консумативи и канцеларски материали за

...
Дарение от две компютърни конфигурации, консумативи и канцеларски материали за
Коментари Харесай

Николай Златарски от партия „Има такъв народ” с пореден жест към читалището в Бистрица

Дарение от две компютърни конфигурации, консумативи и писалищен материали за потребностите на читалище „ Светлина” в село Бистрица връчиха претендентът за депутат от Партия „ Има подобен народ” Николай Златарски и представители на общинската организация на политическата мощ в град Дупница. Това е следващ акт на спомоществователство към локалното читалище от страна на господин Златарски, който заема трето място в кандидатдепутатската листа на партия „ Има подобен народ” за Кюстендилска област.

Той не за първи път подава ръка на културната институция. „ Съхранението и одобряването на българската еднаквост и съзнание минава значително през читалищната активност. Това са свещени места, които през годините са пазители на българския народен дух и традиции още от просвещенските години до наши дни. В момента, в който прекрачи прага им, човек изпитва възприятие на топлота и признателност. Всеки от нас неимоверно се връща към детските си мемоари, когато преди години постоянно посещавахме читалните на библиотеките и взимахме книги в своите домове. За страдание можем да кажем, че към днешна дата читалищната активност е занемарена, изоставена и изгубила заслуженото си място в културния живот на българина. На доста места в страната постройките са в окаяно положение.

През протекли покриви се стича вода върху книги и унищожаваме цялото си културно завещание. Отношението към читалищата в дребните обитаеми места ясно демонстрира цялостното отношение на страната към българската просвета. И това би трябвало да се промени. Нека всеки, който има опция да помогне, да не се колебае и да го направи”, прикани Николай Златарски. Той заявява, че ще продължи да работи в посока за запазване на дребните локални читалища в района и подкрепяне на тяхната активност. Дарението бе признато от управлението на читалище „ Светлина”, което изрази своята признателност за направения жест. От своя страна донорите получиха книга, отдадена на основаването и историята на локалната културна институция. Предстои да бъде проведена взаимна фотоизложба, отдадена на историята на района, както и курс по филателия за феновете на старите марки.

В програмата на Партия „ Има подобен народ”, с номер 29 в интегралната бюлетина, е заложено прогресивно увеличение на бюджета за просвета. Специално внимание е обърнато за осъвременяване на Закона за националното читалище, цифровизация и превръщането на читалищата в атрактивно място за младежите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР