Дарен е проект за новата църкваШуменското село Вехтово, което от

...
Дарен е проект за новата църкваШуменското село Вехтово, което от
Коментари Харесай

Село събира последни 4 000 лв. за храм

 Дарен е план за новата черква Дарен е план за новата черква
Шуменското село Вехтово, което от години събира пари за нов храм, е на път да сбъдне фантазията на прага на Димитровден. Нужно им е да съберат още по-малко от 4 000 лева, с цел да могат да стартират градежа на църквата и да я докарат до недодялан градеж, оповести кметицата Перихан Хюлмиева.

В момента в дарителската сметка има 44 000 лева Миналата година по това време, когато „Труд“ писа за селската злочестина, парите бяха към 18 000 лева, само че се откриха сърцати донори.

Преди дни с решение на Министерския съвет са отпуснати 8 000 лева Дирекция ”Вероизповедания ” е уведомила документално кметството, че отправената молба от църковното настоятелство посредством Варненската и Великопреславска митрополия за разпределяне на дотация за започването на градежа, е задоволена и паричният превод е реалност, радват се във Вехтово.

От четири години мястото за църквата е осветено и е побит кръст. Има дарен план, съгласно който за повсеместен строеж ще са нужни 125 000 лева, само че селяните имат вяра, че започват ли един път храма, ще го завършат. В момента се молят в рущаш се храм, някогашна селска кръчма с издигната камбанария на нея.

Дарителска сметка на Православен храм „Св. вмчк Димитър“, с.Вехтово, Шуменско
IBAN: BG58STSA93000021103918, BIC: STSABGSF, “Банка ДСК АД ”

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР