Данните на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ за

...
Данните на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ за
Коментари Харесай

МОСВ: Очаква се повишаване нивата на реките в средните и долните течения на Марица и Тунджа

Данните на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ за положението на реките и на 52 сложни и значими язовири в страната сочат, че в резултат на оттичане ще има покачвания в междинните и долните течния на главните реки в Дунавски басейн, в долните течения на главните реки на Западнобеломорски басейн, както и по главните реки Марица и Тунджа, съобщи Българска телеграфна агенция.

В резултат на превалявания са вероятни краткотрайни покачвания на речните равнища в планинските елементи от водосборите на Искър, Вит, Осъм и Янтра, както и във водосборите на Тунджа и Арда и в родопските притоци на Марица. По-значителни ще бъдат покачванията на реките в региона на Бургас и във водосборите на Южночерноморските реки.

Водното равнище на р. Тунджа при Елхово е минало жълтия предел за внимание във вечерните часове на 18 април и ще се задържи над него през идващите пет дни.

Наличните количества в четири от язовирите са над 100 % - " Среченска бара " /100,00/, " Йовковци " /100,31/, " Камчия " / 100,49/ и " Пчелина " /101,20/, до момента в който в още два приближава този % " Асеновец " /98,75/ и " Боровица " /99,98/.

Контролирано се изпуска бент. " Студена ", като от язовира се освобождават 7,158 куб. м/сек. От язовир " Боровица " се изпускат 8 куб. м/сек. Яз. " Пчелина " прелива с 37,105 куб. м/сек.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР