Данните на Института за анализи и оценки в туризма показват,

...
Данните на Института за анализи и оценки в туризма показват,
Коментари Харесай

Най-много българи са пътували до Гърция и Турция за Великден

Данните на Института за разбори и оценки в туризма демонстрират, че най-вече от сънародниците ни, пътували в чужбина, са избрали Гърция и Турция, предава bTV
Прочетете още
„ Около 260 000 българи са пътували в страната, а 75 000 в чужбина по време на великденските празници. И през лятото, и през другите сезони огромният брой сезони се осъществят от вътрешните пазари. Насърчаването на вътрешния туризъм основава работни места и усъвършенства локалните стопански системи “, изясни шефът на Института за разбори и оценки в туризма проф. Румен Драганов.

Според данните на Института за разбори и оценки в туризма разноските за отмора в България са били 380 лева, а в чужбина 425 лева

 „ Хората пътуват до близки места, в Турция поради шопинг, в Гърция, тъй като имат открити места, на които вървят. Свикнали са “, разяснява Румен Драганов.

Отчетен е растеж от 19% в туристите, посетили България през зимния сезон.

Той съобщи, че се чака доста мощен летен туристически сезон.

„ С 40% са се нараснали ранните резервации за отмора през лятото тази година. Възстановяваме целия английски пазар, доста огромен интерес от Полша, Словакия, Израел “, разяснява още Румен Драганов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР