Дънките са непреходна класика в модата. И въпреки че през

...
Дънките са непреходна класика в модата. И въпреки че през
Коментари Харесай

Защо дънките имат пети джоб – отговорът ще ви изненада

Дънките са непреходна класика в модата. И макар че през годините стилните трендове се менят, един признак на този тип панталони остава неизменен. Всички дънки имат 5 джоба: два откъм гърба, два начело и един мъничък в огромния челен джоб. Каква е историята на дребното джобче и за какво то към момента участва непроменяемо в множеството модели?

Още първият производител на маркови дънки Levi Strauss включва този детайл. В каталозите на марката се отбелязва, че този джоб е предопределен са съхранението на  часовник. Според формалната версия това е специфичен джоб за часовник на верига и в началото е бил малко по-голям. Но тя изцяло опонира на обстоятелството, че по това време дънките са били носени от миньори, златотърсачи и други служащи. Едва ли всички те са имали часовници.
 Защо НЕ би трябвало да перете дънките си Защо НЕ би трябвало да перете дънките си
Повечето облекла идват при нас с елементарни указания за пране - градуси и целесъобразна стратегия. Суровият деним въпреки това не се пре...

Първите дънки са били с 4 джоба - един откъм гърба и три начело, в това число дребен. Петият джоб на гърба се появява едвам през 1901г.

По-достоверно наподобява догатката, че той е бил предопределен за съхранението на запалка. Размерът му изцяло подхожда на известния Zippo в средата на 20-ти век, само че годината на появяването му е 1932.

Може би и двете версии са достоверни: джобът, в началото изобретен за часовници, е употребен за запалки, а с появяването на Zippo размерите му са приспособени до съвършено сходство. 

Според производителите те са планували джоба за разнообразни цели - за запазване на дребни предмети като монети, ключове, гайки и болтове, а в актуалния свят - на флашки и презервативи.
 За какво служат дребните джобчета на дънките? За какво служат дребните джобчета на дънките?
Абсолютно уверени сме, че малко на брой от вас ще се досетят защо в действителност служат дребните джобчета на дънките. Ще споделим с вас изключи...

Най-старите дънки в този момент се съхраняват в музея на Levi StraussCo под стъкло и докосването му е допустимо единствено с ръкавици. Според специалисти те са ушити през 1879 година и са сменили трима притежатели.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР