Дания твърди, че е приключила разследването си на мистериозни взривове,

...
Дания твърди, че е приключила разследването си на мистериозни взривове,
Коментари Харесай

Датската сонда за Северен поток открива саботаж, което не е достатъчно основание за дело

Дания твърди, че е завършила следствието си на мистериозни гърмежи, които през 2022 година повредиха два тръбопровода, издигнати за транспорт на съветски газ до Европа, като управляващите заключиха, че те са акт на бойкот, само че не е имало задоволително учредения за наказателно дело.

Експлозиите в многомилиардните тръбопроводи Северен поток 1 и 2 способстваха за напрежението, последвало нахлуването на Русия в Украйна преди две години. Западните съдружници на Русия и Украйна бързо си размениха виновността за случая под Балтийско море, който също аргументи нездравословни за околната среда изпускания на големи количества метан във въздуха.

Датската полиция сподели в изказване в понеделник, че тяхното следствие – едно от трите за детонациите – е открило „ тенденциозен бойкот “ на тръбопроводите, само че „ оценката е, че няма задоволително учредения за водене на наказателно дело ”.

В отговор на известието представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че решението е „ покрай парадокс “ и упрекна Дания, че е затвори...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР