Дания съобщи за изтичане на газ в Балтийско море. Североизточно

...
Дания съобщи за изтичане на газ в Балтийско море. Североизточно
Коментари Харесай

Изтичане на газ в Балтийско море и проблеми при Северен поток 1 и 2

Дания заяви за приключване на газ в Балтийско море. Североизточно от остров Борнхолм са открити течове, излиза наяве от навигационно предизвестие, оповестено на уеб страницата на Датската морска администрация. Трасето на газопровода " Северен поток " минава оттова.
Прочетете още
Според предизвестието съществува заплаха за придвижването на корабите. Поради това към местата, където са регистрирани течовете, са открити зони с дължина пет морски благи, неразрешени за мореплаване.

Предишния ден Nord Stream заяви за намаляване на налягането в двете трасета на газопровода „ Северен поток ”, като аргументите се обясняват.

В същото време за проблеми с налягането и в двата газопровода под Балтийско море - Северен поток 1 и 2 - оповестява немският мрежов оператор. Вчера бе обявено за газов теч от новия газопровод, който е цялостен с газ, само че по този начин и не влезе в употреба. Тази заран се оповестява за доста спаднало налягане и в двете тръби на " Северен поток 1 ", по който от лятото не тече съветски газ към Германия.

" Към момента не знаем повода за падналото налягане ", се споделя в известие на немския мрежов оператор. Проблемът обаче не се отразява на газоснабдяването, успокоиха от министерството на стопанската система. Продължава и запълването на газохранилищата.

В нощта против понеделник падна налягането по едната от двете тръби на " Северен поток 2 ", която трябваше да доставя газ от Русия за Германия, от 105 на 7 бара, оповестиха от компанията оператор, основана в Швейцария и увериха, че са осведомени всички управляващи. От швейцарската компания настояват, че в случай че има теч, то той не може да е в крайната точка на тръбата - Лубмин в северна Германия. Германските управляващи проверяват аргументите.

Северен поток 2 би трябвало да удвои доставките на съветски газ от Санкт Петербург през Балтийско море до Германия. Тръбопроводът беше приключен и запълнен с 300 милиона кубически метра газ, когато немският канцлер Олаф Шолц го спря малко преди началото на войната в Украйна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР