Дания преустановява временно използването на ваксината АстраЗенека. Причината за това

...
Дания преустановява временно използването на ваксината АстраЗенека. Причината за това
Коментари Харесай

Дания прекъсна за две седмици ваксинирането с АстраЗенека

Дания прекратява краткотрайно потреблението на имунизацията " АстраЗенека ". Причината за това са известия за възможни странични резултати и тежки случаи на формиране на кръвни съсиреци след имунизиране, оповестиха от здравното министерство, съобщи организация БГНЕС.

Досега обаче към момента не е изяснено дефинитивно дали има връзка сред имунизациите и нарушаванията на коагулацията, написа „ Тагесшау”. Здравният министър Магнус Хюнике изясни, че прекратяването на имунизирането с " АстраЗенека " е защитна мярка. Инцидентите би трябвало да бъдат в детайли разследвани, написа той в Туитър.

Според управляващите спирането ще бъде в началото за период от 14 дни, след което ще се реши по какъв начин ще продължи. Подчертава се, че имунизацията " АстраЗенека " не се отхвърля, е използването ѝ ще бъде краткотрайно спряно. Добре е документирано, че лекарството е по едно и също време безвредно и дейно. Въпреки това, човек би трябвало да реагира на известията за вероятни съществени странични резултати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР