Дания одобри присъединяването на страната към общата европейска политика за

...
Дания одобри присъединяването на страната към общата европейска политика за
Коментари Харесай

Дания одобри присъединяването на страната към общата отбрана на ЕС

Дания утвърди присъединението на страната към общата европейска политика за защита. Според данните от референдума огромно болшинство от датчаните, към 67 на 100, утвърждават концепцията.

Решението е основно, тъй като още през 1993 година страната получи право на серия от изключения от някои европейски политики, в това число в региона на защитата. След съветската инвазия в Украйна обаче парламентарно показаните партии се споразумяха за провеждането на референдум по въпроса.

„ Дания гласоподава доста безапелационно. Може би това е най-силният резултат в миналото по въпроса за Европейския съюз в страната. Това в действителност демонстрира къде се намираме след 50 години участие. Много, доста, доста се веселя за това”, сподели министър председателят на страната Мете Фредериксен.

„ Убеден съм, че Владимир Путин е доста отчаян от този резултат. Мисля, че изпращаме значимо обръщение към нашите съдружници, като заявяваме, че желаеме да бъдем дружно. Правихме това до момента в НАТО и в този момент можем да го създадем в границите на Европейския съюз. Но също по този начин мисля, че това е обръщение към нашите врагове - тези, които ни желаят зло, тези, които желаят война в Европа”, сподели водачът на опозицията в Дания Якоб Елеман-Йенсен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР