Даниил Медредев си гарантира своеобразен мач реванш с Яник Синер

...
Даниил Медредев си гарантира своеобразен мач реванш с Яник Синер
Коментари Харесай

Даниил Медведев продължава в Маями, ще спори с Яник Синер за четвъртия си финал в турнира

Даниил Медредев си подсигурява самобитен мач реванш с Яник Синер на тенис шампионата от сериите Мастърс 1000 в Маями.

Третият подложен в схемата руснак съумя да удържи натиска на 22-рия в схемата Николас Джари и да го в профил на четвъртфиналите. Медведев се наложи над чилиеца с 6:2, 7:6(7) за час и 42 минути игра.

„ Първият сет мислех, че играя на положително равнище, без да върша нищо в допълнение, с цел да печеля. След това той стартира да играе доста по-добре, сервираше по-добре и беше единствено въпрос на няколко точки в тайбрека да изравни. Очаквах, че ще получи огромна поддръжка от чилийците и атмосферата беше добра ", разяснява първенецът от предходната година Даниил Медведев.

Той направи единствено три непредизвикани неточности против 14 на Джари единствено в първия сет, преди чилиецът да се върне в мача и да се приближи на две точки от това да вземе втория сет в тайбрека.

Медведев обаче съумя да завоюва и да удължи победната си серия на Хард Рок Стейдиъм до девет мача и е на две победи от това да отбрани купата в Маями за първи път в кариерата си.

Световният номер 4 в класацията на ATP си обезпечи полуфинал против Яник Синер в петък, от който загуби на финала на Откритото състезание на Австралия по-рано тази година.

Медведев остава без изгубен сет от началото на шампионата и в случай че завоюва против италианеца на следващия ден ще играе на третия си край в последните си четири участия в Маями.

Двамата са изиграли до момента 10 мача, като Медведев има 6 триумфа. Любопитното е, че последните четири срещи бяха извоювани от Синер.

„ Той играе все по-добре и по-уверено. Когато наподобява, че има проблеми, той съумява да откри решения, само че това го могат първенците. Да играя със Синер е огромно предизвикателство за мен и ще се опитам да дам своите 100 % ", сподели за своя конкурент Медведев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР