Даниеле Колинс изживява своя тенис ренесанс в Маями. Бившата мейджър

...
Даниеле Колинс изживява своя тенис ренесанс в Маями. Бившата мейджър
Коментари Харесай

Непоставена 1/2-финалистка: Местната любимка спря мечтания рейд на Гарсия в Маями!

Даниеле Колинс изживява своя тенис подем в Маями. Бившата " мейджър " финалистка, която се намира под номер 53 в ранглистата, загуби едвам 17 гейма в последните си 4 мача. Днес тя продължи със безапелационното си показване, побеждавайки " екзекуторката " на Гоф и Осака, Каролин Гарсия с 6:3, 6:2 и по този начин тя се класира за първия си полуфинал на равнище WTA-1000, където ще срещне победителката сред Джесика Пегула и Екатерина Александрова.

Първият сет стартира обещаващо за двете тенисистки, които експресно печелеха сервис геймовете си. Първата опция за брейк се отвори в осмото подаване. Макар и французойката да не изглеждаше подготвена да отстъпи на съперничката си елементарно, някогашната номер 7 дотам обезврежда играта на Гарсия, че точно в този миг тя съумя да завоюва гейма от началния удар точно на рекордьорката по брой асове през миналите 2 години. Впоследствие Колинс резервира темпото си на игра и поведе с 6:4.

Пробивът от първия сет се оказа повратна точка за развиването на дуела. Силното движение, което родената във Флорида тенисистка наложи още в предната половина, бе пренесено и в другата такава. Още първоначално актуалната номер 53 си обезпечи нужната преднина. Няколко минути по-късно физически дискомфорт провокира Гарсия да прекъсне срещата за малко време. Това улесни в допълнение работата на американката, която съумя да осъществя още един пробив и запазвайки това си движение, да завоюва и втория си сет с 6:

2.

Semifinal ticket booked ✅

Danielle Collins is into the semifinals after defeating Garcia 6-3, 6-2.
— wta (@WTA)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР