Даниела Марчева е член на Съдийската колегия на Висшия съдебен

...
Даниела Марчева е член на Съдийската колегия на Висшия съдебен
Коментари Харесай

Магистрат за изнудванията от Нотариуса: Не съм се сблъсквала с толкова немислимо поведение

Даниела Марчева е член на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет. Тя е взела участие в чуването на двамата съдии, които настояват, че са били изнудвани и заплашвани от починалия към този момент Мартин Божанов-Нотариуса.

В ефира на Нова ТВ тя уточни, че за 20-годишната си кариера не се е сблъсквала с толкоз немислимо държание.

„ Заплахите към сътрудниците участват в това число в открити правосъдни съвещания, които са обществени и се записват. За мен беше шокиращо. Това възприятие на безотговорност – да заплашваш съдии по време на правосъдни съвещания, пред други хора, е немислимо държание ”, разяснява Марчева.

Имената на двамата съдии, които са се оплакали пред Висш съдебен съвет, са Цветко Лазаров и Владислава Цариградска.

" Това, което те споделиха, беше шокиращо. Като цяло имаше закани и в открити правосъдни съвещания, личеше възприятието за безотговорност от отправящите закани. Тогава, през 2021 година предложих да се изиска информация от Висшия адвокатски съвет, с цел да се подхващат дейности против цитираните юристи, разрешили си да насочат закани. Предложих и да се изиска информация от Министерство на вътрешните работи, от останалите институции. Но сътрудниците се оповестиха срещу. "

Вчера, в ефира на Би Ти Ви един от заплашваните съдии - Владислава Цариградска, съобщи, че съгласно нея зад Мартин Божанов не стои единствено един човек. Тя допускам, че това са структури, функциониращи десетилетия, които евентуално ще продължат да действат още толкоз, в случай че не се организира същинско следствие.

Тя акцентира, че нейната персона и тази наБожанов са без значение.Важно е тази адска машина за очистване на хора и за диригентство на евентуално освен правосъдните процеси, евентуално и политическия живот да я няма. А това, което на й е известно на нея, Цариградска е уверена, че е известно и на прокуратурата, само че тя не работи интензивно. И изрази подозрение, че доста магистрати - най-много главно прокурори, а може би има и съдии, са били част от тази група.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР