Даниел Лорер отхвърли опитите на Бойко Борисов и Даниел Митов

...
Даниел Лорер отхвърли опитите на Бойко Борисов и Даниел Митов
Коментари Харесай

Лорер видя вътрешни борби между ГЕРБ и ГЕРБ в служебния кабинет

Даниел Лорер отхвърли опитите на Бойко Борисов и Даниел Митов да трансферират върху ПП-ДБ отговорност за бламирането на Димитър Главчев от президента Румен Радев за промяната на външния министър.

Лорер дефинира абсурда като " вътрешни битки сред ГЕРБ и ГЕРБ " в служебния кабинет.

" Служебният министър председател е някогашен член на ГЕРБ. Председателят на ГЕРБ му предложи зам.-председател на ГЕРБ за външен министър, той го предложи на президента. Президентът не е склонен. Сега май и ръководителят на ГЕРБ не е склонен зам.-председателят на ГЕРБ да е външен министър ", разяснява той поредицата от събития към опита на Главчев да смени Стефан Димитров с Даниел Митов.

Малко по-рано в четвъртък Митов прикани ПП-ДБ да се намесят в проблема и - очевидно като упражнят обществен напън върху Румен Радев да подпише указа за промяна на Димитров.

Лорер обаче поправя Митов, като сподели, че Конституцията не е променяна по този начин, че Народното събрание да избира служебното държавно управление.

" Единственото нещо, което променихме с Конституцията, е президентът да избира длъжностен министър председател всред парламентарно определени фигури. Това не значи, че служебният кабинет би трябвало да е напълно политически безконтролен. Напротив. Тъй като новият длъжностен министър председател е политически отговорно лице, беше редно той да образува своя кабинет с известно единодушие сред политическите сили. Нас от Политическа партия никой за нищо в този длъжностен кабинет не ни е питал. И хора от Политическа партия там няма ", сподели Даниел Лорер.

За да има сериозна работа, не можем да си приказваме от конференции от най-различни краища на България. Истинската и сериозна работа в политиката е тук, сподели още той на въпрос за от Тутракан по адрес на ПП-ДБ и Външно министерство.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР